Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tinerii români din institute politehnice se vor specializa la Baden-Württemberg pentru firme germane

Marţi, 11 Iunie 2013 (16:04:44)

 Guvernul român şi cel al landului Baden-Württemberg au semnat, marţi, un acord de colaborare în domeniul învăţământului profesional, în baza căruia tinerii români din institutele politehnice să poată efectua cursuri de specializare pentru a se angaja ulterior inclusiv în companii germane din România

Acordul a fost semnat, sub forma unei scrisori de intenţie, la finalul întâlnirii dintre prim-ministrul landului german, Winfried Kretschmann, şi premierul Victor Ponta, aflat în vizită oficială în Germania.

Oficialul german a arătat că învăţământul profesional este unul dintre "produsele de export" ale landului german şi a precizat că există deja funcţionari români care efectuează deja cursuri de specializare la institute din Baden-Württemberg. El a explicat că, prin astfel de cursuri de specializare, companiile germane care doresc să lucreze în România vor putea găsi tineri calificaţi.

"Intenţionăm să cerem şi sprijinul camerelor de comerţ şi al camerelor pentru meşteşuguri şi arte tradiţionale, nu am făcut prea mult in acest sens. Considerăm că modelul nostru de calificare profesională este foarte util şi pentru alte state, putând fi folosit cu succes în ţările cu şomaj ridicat pentru a le oferi tinerilor un loc de muncă pe piaţă", a spus Kretschmann.

Premierul Victor Ponta a arătat că peste 1.500 studenţi români învaţă în universităţi din landul german, afirmând totodată că învăţământul din România a pierdut foarte mult din caracteristicele sale pragmatice şi de pregătire profesională.

"Unul dintre elementele cele mai importante pe care o companie germană le ia în calcul când investeşte în România este dacă va găsi personal calificat. Cea mai mare provocare pentru Uniunea Europeană şi Germania o constituie crearea de locuri de muncă pentru tineri. Pe baza acestui sistem, trebuie să pregătim din timp tineri români calificaţi. Este un parteneriat între România şi landul german, între ministerele specializate, dar şi între companiile private şi liceele româneşti", a spus Ponta.

România şi landul Baden-Württemberg vor colabora în domeniul educaţional, un prim proiect fiind înfiinţarea unei şcoli de meserii, au stabilit, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi prim-ministrul landului german, Günther Oettinger, într-o întâlnire la Palatul Victoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii români din institute politehnice se vor specializa la Baden-Württemberg pentru firme germane.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerii români din institute politehnice se vor specializa la Baden-Württemberg pentru firme germane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei