Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Niţă spune că procesul de privatizare a companiilor de stat este în grafic

Miercuri, 3 Aprilie 2013 (18:23:37)

Procesul de privatizare a companiilor de stat este în grafic şi va continua cu vânzarea de pachete de acţiuni minoritare sau majoritare la companii precum Nuclearelectrica, Romgaz, Complexul Energetic Oltenia şi, posibil, Hidroelectrica.

"Procesul de privatizare pe care noi l-am anunţat este în grafic. Pe lângă oferta Transgaz, în luna mai urmează Nuclearelectrica, în septembrie Romgaz, Complexul Energetic Oltenia şi probabil Hidroelectrica, dacă va ieşi din insolevanţă în luna iulie", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ministrul delegat pentru Energie, Constatin Niţă.

Termenele pentru vânzarea acţiunilor la companiile de stat asumate prin acordurile cu FMI au fost renegociate de mai multe ori în ultimii ani, iar la ultima misiune, experţii instituţiei financiare au insistat pe un calendar mult mai strict.

Guvernul s-a angajat că va lista la bursă pachete minoritare de acţiuni de la Hidroelectrica (10%, după ieşirea din insolvenţă), Romgaz (10%, cel târziu în octombrie), Transgaz (15%) şi Nuclearelectrica (10%).

Niţă a apreciat că oferta secundară de listare a 15% din acţiunile pe care statul de deţine la Transgaz este "prima ofertă care se desfăşoară după standardele europene". În urma ofertei, statul ar putea încasa între 68 milioane de euro şi 90 milioane euro.

Niţă a adăugat că Ministerul Economiei va anunţa în cel mult două zile numele managerului profesionist al companiei, precum şi cconsiliul de administraţie, selectaţi prin concurs.

Prezent la conferinţă, preşedintele BVB, Lucian Anghel a comparat listarea Transgaz "cu o primă ploaie după un an de secetă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niţă spune că procesul de privatizare a companiilor de stat este în grafic.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niţă spune că procesul de privatizare a companiilor de stat este în grafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei