Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFE: România a transmis CE în martie cereri de rambursare de 388 milioane euro

Miercuri, 3 Aprilie 2013 (14:28:37)

România a transmis Comisiei Europene, în martie, declaraţii de cheltuieli pentru rambursarea de fonduri europene în valoare de peste 388 milioane de euro, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Cererile de rambursare transmise la Bruxelles sunt aferente pentru patru programe operaţionale: Programul Operaţional Regional, POS Mediu, POS DRU şi Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, precizează un comunicat transmis MEDIAFAX de Ministerul Fondurilor Europene.

Cea mai mare sumă, de peste 150 de milioane de euro, a fost solicitată pentru Programul Operaţional Regional. În acelaşi timp, pentru POS Mediu au fost trimise documente pentru rambursarea a aproape 135 de milioane de euro, pentru POS DRU - aproape 103 milioane de euro, iar pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative - 0,5 milioane de euro.

"Au intrat în ţară, tot în luna martie, fonduri de peste 44 de milioane de euro pe POS DRU. Schimb sistemul pentru ca lucrurile să se mişte cu viteză, ceea ce va duce la accelerarea ratei de absorbţie", a declarat ministrul Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului menţionat.

La 25 martie, rata de absorbţie pe fondurile de coeziune, raportată la plăţile intermediare efectuate de Comisia Europeană, era de 12,82%. Fondurile europene pe instrumentele de coeziune atrase de România depăşeau 2,46 miliarde de euro la aceeaşi dată.

Finanţările atrase de la Comisia Europeană ajung însă la 4,57 miliarde de euro, în condiţiile raportării cumulate la valoarea pre-finanţărilor şi la cea a sumelor rambursate. România are la dispoziţie 19,8 miliarde euro fonduri de coeziune pentru perioada 2007-2013.

Programele operaţionale pentru Transporturi şi Creşterea Competitivităţii Economice sunt în faza de presuspendare din toamna lui 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFE: România a transmis CE în martie cereri de rambursare de 388 milioane euro.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFE: România a transmis CE în martie cereri de rambursare de 388 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei