Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Visa: Consumul populaţiei a scăzut cu 1% în trimestrul patru 2012 în România, iar în UE a stagnat

Luni, 4 Martie 2013 (14:00:54)

Cheltuielile de consum din România au scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, după un avans anual de 1% înregistrat în trimestrul al treilea, în timp ce în Uniunea Europeană au rămas constante, potrivit unui barometru al Visa Europe.

"România este direct conectată la statele europene prin exporturi şi este normal ca declinul înregistrat în medie de cheltuielile de consum din economiile europene timp de trei trimestre consecutive să se resimtă, cu un anumit decalaj de timp, şi pe piaţa locală. Cu toate acestea, sperăm să vedem cât mai curând efectele îmbunătăţirii evoluţiei cheltuielilor de consum din unele economii ale UE cu care România are relaţii comerciale strânse, precum Germania sau Franţa", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Creţu.

Cheltuielile de consum din Uniunea Europeană au scăzut în trimestrul patru cu 0,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, însă tendinţa s-a îmbunătăţit semnificativ comparativ cu declinul de 1,7% înregistrat în trimestrul al treilea, potrivit Barometrului cheltuielilor de consum din UE al Visa Europe.

Acesta utilizează datele ajustate privind tranzacţiile pe carduri Visa (pe care se cheltuieşte 1 din 6,75 euro în Europa) pentru a furniza un indicator solid privind cheltuielile de consum totale realizate cu orice mijloc de plată. Barometrul a fost realizat pe baza cheltuielilor efectuate pe toate cardurile emise de Visa, de debit, de credit şi preplătite.

Cheltuielile de consum la nivelul celor 27 de state membre UE au continuat să scadă în trimestrul patru, dar s-au majorat în trei dintre cele mai mari cinci economii, ceea ce a susţinut temperarea ritmului scăderii. Astfel, cheltuielile de consum au crescut în termeni anuali cu 1,3% în Franţa, cu 2,1% în Marea Britanie şi cu 2,6% în Germania.

La polul opus se află Italia şi Spania, state care completează topul celor mai mari cinci economii din UE, care şi-au accelarat ritmul scăderii în trimestrul patru din 2012 , de 7,6%, respectiv 6,5%. De asemenea, Portugalia şi Grecia au continuat să înregistreze reduceri ale cheltuielilor de consum, de 7,4% şi 2%, însă declinul s-a temperat comparativ cu trimestrul al treilea.

"Cheltuielile de consum din UE au avut în 2012 o evoluţie slabă, în condiţiile în care au înregistrat scăderi în termeni anuali în trei dintre cele patru trimestre. Cu toate acestea, cheltuielile au încheiat anul 2012 cu o evoluţie în sensul pozitiv şi s-au situate aproape la acelaşi nivel ca în 2011. Revenirea pe creştere a cheltuielilor de consum în multe dintre cele mai mari economii din UE este un indicator binevenit şi sperăm să vedem continuare acestui trend şi în 2013", a afirmat Philip Symes, director financiar al Visa Europe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Visa: Consumul populaţiei a scăzut cu 1% în trimestrul patru 2012 în România, iar în UE a stagnat.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Visa: Consumul populaţiei a scăzut cu 1% în trimestrul patru 2012 în România, iar în UE a stagnat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei