Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: ANAF, Garda şi Vama, reorganizate într-o Direcţie Antifraudă care nu va controla buticuri

Miercuri, 13 Februarie 2013 (17:58:49)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Garda Financiară şi Direcţia de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcţie Antifraudă, care se va ocupa ţintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe şi alte produse, nu de "buticul din colţ", a afirmat premierul Victor Ponta

"Împreună cu ministrul Chiţoiu am discutat că actuala formulă a ANAF va suferi modificări - Garda Financiară, Controlul Vamal vor fi reorganizate în ceea ce funcţionează deja în majoritatea ţărilor europene, şi anume o Direcţie Antifraudă care să nu mai stea toată ziua să controleze pe buticul din colţ şi firma care îşi plăteşte impozitele, ci să meargă ţintit acolo unde avem probleme de evaziune fiscală: accize, combustibil, legume-fructe şi alte produse", a spus Ponta.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti cum comentează o declaraţie recentă a vicepremierului Liviu Dragnea, conform căruia, dacă ANAF nu prezintă rapid un plan pentru combaterea evaziunii, va fi înfiinţată o structură în subordinea Guvernului.

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat recent că vor fi restructurate "din temelii" structurile de control pe evaziune şi fraudă fiscală, fiind daţi afară oamenii din aceste instituţii şi angajaţi cei "competenţi şi integri".

"Concomitent vom restructura din temelii structurile de control pe evaziune şi fraudă fiscală, Garda Financiară, Direcţia de Supraveghere şi Control Vamal, Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF. (...) Toate aceste trei structuri ale ANAF se vor desfiinţa şi toţi oamenii respectivi vor pleca acasă. Vom înfiinţa o structură nouă, cu oameni competenţi şi integri", a spus Chiţoiu.

La sfârşitul anului trecut, în contextul negocierilor pentru formarea noului Guvern, premierul Victor Ponta a declarat că ANAF nu trece în subordinea sa şi că va rămâne la Finanţe.

Surse din USL au declarat însă agenţiei MEDIAFAX că, în pofida acestei declaraţii, Ponta ar fi intenţionat să treacă, prin ordonanţă de urgenţă, ANAF în subordinea sa, ceea ce l-ar fi lăsat pe ministrul de Finanţe, liberalul Daniel Chiţoiu, fără o parte din portofoliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: ANAF, Garda şi Vama, reorganizate într-o Direcţie Antifraudă care nu va controla buticuri.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: ANAF, Garda şi Vama, reorganizate într-o Direcţie Antifraudă care nu va controla buticuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei