Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celulă goală

Fostul poliţist de frontieră arestat în dosarul contrabandei de peste 1.000.000 de dolari SUA, lăsat în libertate de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fostul poliţist de frontieră Amar Dănuţ Ziub (36 de ani), din Brodina, pe numele căruia a fost emis în urmă cu aproximativ o săptămână de către Tribunalul Suceava un mandat de arestare preventivă, în dosarul contrabandei cu un prejudiciu de 1.100.000 de dolari SUA, a aflat ieri că va fi cercetat în stare de libertate.

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au casat parţial sentinţa Tribunalului şi, în rejudecare, au decis să respingă propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava de arestare preventivă a lui Ziub.

Zilele trecute, un alt bărbat acuzat în acest dosar şi arestat de Tribunal, Dumitru Daniel Pandele (20 de ani), din oraşul ieşean Târgu Frumos, a fost eliberat de magistraţii Curţii de Apel.

 

Procurorii au cerut arestarea a 17 suspecţi. Doar doi sunt după gratii 

Din cei 19 suspecţi aduşi la începutul săptămânii trecute de mascaţii poliţiei şi ai jandarmeriei la audieri la sediul DIICOT, doar doi din 17 propuşi la arestare sunt după gratii: Ionel Pătrăucean (23 de ani), din municipiul Rădăuţi, şi  Vasile Hriţcu (37 de ani), din Dumbrăveni.

Iniţial a fost arestat şi Pandele, însă acesta nu a stat decât câteva zile în arest, judecătorii Curţii de Apel Suceava considerând că poate fi cercetat în stare de libertate, cu interdicţia de a păsări localitatea de domiciliu.

La cererea procurorilor DIICOT, Tribunalul a emis mandate de arestare în lipsă  pe numele altor şase suspecţi care nu au fost găsiţi la domiciliu în urma percheziţiilor: Amar Dănuţ Ziub (36 de ani), din Brodina, Mihai Mirel Simota (27 de ani) -fiul unor oameni de afaceri din Rădăuţi, şi cetăţenii ucraineni Valerii Bogdanov (38 de ani), Kostyantyn Mytsak (32 de ani), Genadii Shotropa (26 de ani), Maksym Panasov (23 de ani).  

Dintre aceştia, doar Ziub a scăpat ieri, la Curtea de Apel, de patul pe care anchetatorii i l-au pregătit în celulele de la subsolul poliţiei judeţene.

Cercetaţi în stare de libertate sunt şi Petru Zenovei Polenciuc (22 de ani), din Brodina, şi Nicolai Tcaciuc (20 de ani), din Ulma, precum şi Constantin Florin Pruteanu (33 de ani)  şi Arcadie Antimie (42 de ani) din municipiul Rădăuţi, Nelu Ilie Ursaciuc (21 de ani), din comuna Straja, Ilie Pauliuc (51 de ani), din comuna Brodina, Petru Ioan Bahan (22 de ani), din Nisipitu -Ulma, şi Gheorghe Sturzu (52 de ani), din oraşul Gura Humorului. Acesta din urmă a fost angajat la Poliţia oraşului Gura Humorului, ca subofițer, ieșind la pensie în urmă cu 6-7 ani.

Potrivit procurorilor DIICOT, în acest dosar e vorba de două grupări infracţionale care se ocupau de contrabanda cu ţigări, o grupare fiind condusă de cetăţeanul ucrainean Valerii Bogdanov, zis „Valera”, iar cealaltă de  Mihai Mirel Simota, un tânăr de Rădăuţi.

În perioada de investigaţie, susţin anchetatorii, s-au  introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localităţii Brodina, judeţul Suceava, cantitatea de 325.000 pachete ţigarete, provenind din Republica Ucraina, prejudiciul în acest dosar fiind estimat la 1.100.000 de dolari americani.

Gruparea lui Bogdanov aducea ţigările cu timbru ucrainean în România, iar cealaltă grupare se ocupa cu valorificarea pe piaţa neagră.

 

De ce este acuzat fostul poliţist de frontieră

Conform actelor înaintate instanţei de judecată, deşi şi-a dat demisia din Poliţia de Frontieră,  Amar Dănuţ Ziub era agent al Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina atunci când ar fi comis faptele pentru care a fost pus sub acuzare.

În mai multe nopţi din luna mai a anului 2011, Ziub, susţin procurorii, cunoscând dispunerea efectivelor de poliţie de frontieră pe raza localităţii Brodina, precum şi în proximitatea frontierei de stat, a ajutat mai mulţi cetăţeni ucraineni să introducă în România ţigări peste frontiera verde.

Tot agentul politiei de frontieră, explică anchetatorii, i-a ajutat pe contrabandiști să recupereze o cantitate de ţigări ascunsă în zona frontierei de stat.

Amar Dănuţ Ziub este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul poliţist de frontieră arestat în dosarul contrabandei de peste 1.000.000 de dolari SUA, lăsat în libertate de judecători.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fostul poliţist de frontieră arestat în dosarul contrabandei de peste 1.000.000 de dolari SUA, lăsat în libertate de judecători1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O SA VINA SI VREMEA VOASTRA trimis de
(13 feb 2013, 17:03:17
dar pe poleuca ,,iepure,, cand il arestati ca tura de tura da blatu la baieti si peste tot unde merge se lauda ca el are relatii la nivel inalt sau pe tugui care la fel face sau pe puha sau pe beberon.ca de bucsa m-am hotarat sa nu mai zic nimic ca toata lumea stie ce face .A FOST BUNA IDEEA CU DETASAREA LOR ,A FOST MULT MAI MULTA LINISTE DAR CUM AU VENIT INAPOI S-A SI CUNOSCUT IMEDIAT.
2.   Comentariu trimis de
(13 feb 2013, 17:06:14
POATE DIICOT STRANGE PROBE ACUM SI II ARESTEAZA PESTE 25 ANI ,E SI ASTA O POSIBILITATE...
3.   Constantin Florin Pruteanu (33 de ani) trimis de
(13 feb 2013, 18:46:30
Din cate stiu eu, Constantin Florin Pruteanu a mai fost arestat si vara trecuta, pentru 29 de zile, tot pentru trafic de tigari. Procurorul, ce face? Il elibereaza? In speranta ca o sa faca in continuare trafic de tigari si o sa-si primeasca si el partea? Unde e legea, d-lor? Eu nu mai inteleg, legile nu sunt pentru toti la fel? La unii se aplica iar la ceilalti nu?
Si Diicot-ul ce face? Mihai Mirel Simota are mandat de arestare de cativa ani...si ce credeti, nu l-au gasit...cum, frate sa nu-l gasiti de atatia ani ca sa-l arestati? Doar nu e plecat pe Luna? Elena Simota a fost prinsa anul trecut in flagrant cu masina plina de tigari si acu e in libertate? Pai, de ce nu ati inchis-o? Ce asteptati?
4.   Traiasca banditii trimis de
(13 feb 2013, 21:33:41
rusine pt o tara ca romania care nu mai are legi pt banditi TRAIASCA BANDITII traiasca politia,asta e MADE IN ROMANIA
5.   Comentariu trimis de
(14 feb 2013, 01:13:16
Romania tara lui papura voda traiasca corutia hotia si minciuna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei