Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 2.300 de persoane au fost prinse anul trecut în timp ce încercau să intre ilegal în România

Miercuri, 13 Februarie 2013 (15:43:24)

Peste 2.300 de persoane au fost prinse de poliţiştii de frontieră, anul trecut, în timp ce încercau să intre ilegal în România, cele mai multe cazuri fiind înregistrate la graniţa cu Serbia, se arată în bilanţul activităţii Poliţiei de Frontieră pe 2012.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului 2012, au fost depistate, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară, 2.329 persoane, în condiţiile în care, în 2011, numărul migranţilor ilegali prinşi de poliţişti a fost de 1.537.

În acelaşi timp, tot anul trecut, a crescut şi numărul persoanelor depistate în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară. Astfel, în 2012, au fost depistate, pe sensul de ieşire din ţară, 1.675 persoane, faţă de 841, depistate în 2011.

Cea mai importantă creştere a cazurilor de migraţie ilegală a fost înregistrată la frontiera cu Serbia, unde au fost reţinute 1.758 persoane care intenţionau să intre ilegal în România.

"Dacă în anii trecuţi nu se putea vorbi de existenţa unui fenomen de migraţie la această frontieră, fiind înregistrat un număr redus de cazuri, începând cu luna ianuarie 2011 (când au fost depistaţi primii migranţi de pe ruta de migraţie a Balcanilor de Vest), fenomenul a avut un trend ascendent până la jumătatea anului 2012, după care numărul acestora a început să scadă", se arată în materialul de bilanţ.

Majoritatea persoanelor reţinute la frontiera cu Serbia provin din Algeria, Tunisia, Maroc, Pakistan şi Afganistan.

De asemenea, s-a constatat o creştere a numărului celor care au încercat să trecă ilegal graniţa română ascunşi în diferite mijloace de transport, fiind depistate 558 de persoane în 2012, faţă de 262 în anul 2011.

În acelaşi timp, anul trecut au depus cereri pentru acordarea statutului de azilant la structurile poliţiei de frontieră, în momentul în care au fost depistaţi, 1.920 de migranţi, faţă de 1.181 în 2011, ceea ce, spun oficialii Poliţiei de Frontieră, reprezintă o creştere cu 62,5 la sută.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cetăţenii algerieni, marocani, pakistanezi, afgani şi tunisieni sunt depistaţi, în general, la frontiera verde cu Serbia. Unii dintre aceştia sunt descoperiţi ascunşi în mijloace de transport, iar în momentul în care sunt descoperiţi solicită imediat azil.

La frontiera verde cu Serbia, au fost reţinute şi persoane provenite din Belarus, Georgia, Maroc, Cuba, Camerun, Rusia, Iran, Irak, Egipt, Somalia, Azerbaidjan, Albania, Bangladesh, China, Armenia, Siria, Coasta de Fildeş, Sri Lanka, India, Libia, Ghana, Liban, Gambia, Senegal şi Serbia.

Autorităţile de frontieră române mai arată, în materialul de bilanţ, că se confruntă şi cu migranţi turci şi basarabeni, care, după ce intră legal în România, încearcă fie să ajungă în alte ţări europene cu ajutorul unor acte false, fie să fugă în Ungaria trecând peste fontiera verde ori ascunşi în mijloace de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.300 de persoane au fost prinse anul trecut în timp ce încercau să intre ilegal în România.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.300 de persoane au fost prinse anul trecut în timp ce încercau să intre ilegal în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei