Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul a aprobat ca termenul de contestare a raportului ANI să fie de 45 de zile

Miercuri, 13 Februarie 2013 (14:49:49)

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, cu 298 de voturi "pentru", 101 voturi "împotrivă" şi 36 de abţineri, Raportul la cererea de reeaxaminarea şefului statului, Traian Băsescu, la Statutul parlamentarilor, în ultima formă a acestuia, stabilită de Comisia de Statut.

Comisia parlamentară pentru statutul senatorilor şi deputaţilor a operat, miercuri, modificările propuse la raportul iniţial asupra Statutului parlamentarilor, fiind majorat termenul în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate, de la 15 la 45 de zile.

Această modificare a fost votată în plen cu 294 de voturi "pentru", 101 voturi "împotrivă" şi 16 abţineri.

PDL s-a opus adoptării acestei modificări, senatorul Cristian Rădulescu precizând că astfel se introduce un termen de 45 de zile, care face o diferenţă faţă de termenul de 15 zile prevăzut de Codul de procedură civilă pentru toţi cetăţenii şi creează o diferenţiere între parlamentari şi ceilalţi cetăţeni.

PDL şi PPDD au votat împotriva raportului la statutul deputaţilor şi senatorilor, pe motiv că nu s-a eliminat superimunitatea şi există o discriminare între parlamentari şi ceilalţi cetăţeni, iar PSD şi PNL au votat pentru raport, Valeriu Zgonea arătând că este "un câştig pentru Parlament".

Deputatul PDL Gabriel Andronache a declarat, după votul din plen de aprobare a raportului la statutul parlamentarilor, că PDL a votat împotrivă, arătând că au fost "bâlbe procedurale".

"Forma finală a raportului nu rezolvă punctele din cererea de reexaminare a preşedintelui la statut. Din păcate a fost lăsată o superimunitate şi o dicriminare între parlamentari şi alte categorii de aleşi locali. Nu aţi rezolvat situaţia celor care nu sunt de găsit şi evită să primească raportul ANI şi vor rămâne cu mandatul", a precizat Andronache.

Senatorul PPDD HaralambieVochiţoiu a precizat că şi PPDD a votat împotrivă pentru că s-au menţinut privilegii ale parlamentarilor faţă de ceilalţi cetăţeni ai României. "Prevederile cu privire la imunitate sunt în continuare excesive, senatorii şi deputaţii trebuie să fie egali în faţa legii cu toţi românii", a spus Vochiţoiu.

Reprezentanţii UDMR s-au abţinut la votul asupra raportului, a anunţat deputatul UDMR Marton Arpad, precizând că au fost de acord cu restricţionarea unor drepturi financiare, dar celelalte articole nu au rezolvat situaţia.

În replică, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat că adoptarea acesui raport este "un câştig pentru Parlament, nu o pierdere".

"Este un câştig pentru Parlament, nu este o pierdere. Este o clarificare foarte bună pe care am putut să o găsim", a spus Zgonea, adăugând că puteau să găsească această clarificare şi alţii care au fost la putere.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a spus că a rămas "stupefiat" când unele grupuri parlamentare au votat împotriva cererii de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu şi că obiectivul privind imaginea Parlamentului a fost realizat "în proporţie de 99%".

"Obiectivul este realizat în ceea ce priveşte imaginea Parlamentului în proporţie de 99%. Raportul nu este exagerat, pune stop abuzurilor sau erorilor", a mai spus Nicolicea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul a aprobat ca termenul de contestare a raportului ANI să fie de 45 de zile.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul a aprobat ca termenul de contestare a raportului ANI să fie de 45 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei