Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fără perdea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Dacă exista un loc unde domnul parlamentar Becali s-ar fi putut refugia în faţa braţului răzbunător al justiţiei din ţara sa (el fiind un distins membru în comisia juridică!), acela nu putea fi decât continentul african. Nu Asia, unde s-a pripăşit finul, acolo făcea figură de sărăntoc, ci acea Africă profundă, care tânjeşte după dictatori, după şefi de trib autoritari, pe scurt, după oameni providenţiali. Iar aceşti oameni providenţiali pot fi inclusiv şefi de cluburi, de arbitri şi de federaţie în acelaşi timp! Aici chiar ar fi putut pretinde că se pricepe, cine să-i pună la îndoială competenţa?! Din păcate pentru ea, Africa va trebui să propăşească de una singură, omul providenţial s-a întors în patria mumă, niciodată ciumă. Aşa că mai bine să mergem noi în Africa, ca pe vremuri în Congo, dacă ieşea Bombo. Şi Bombo uite, tocmai ce iese!

Scriam săptămâna trecută despre fotbaliştii care uită jocul la competiţia numită Cupa Africii pe Naţiuni (din fericire, la anul se ia o binemeritată pauză!). Îi uitasem pe arbitri, despre care nu se poate spune că uită să arbitreze: la ce prestaţii au putut oferi, e clar că nici n-au ştiut vreodată. Semifinala dintre Ghana şi Burkina Faso a fost un adevărat festival al deciziilor pe contrasens, de-ţi venea să crezi că bieţii jucători sunt victimele unei farse regizate de Dan Albu (omologul lui Dan Negru în Africa)! Chiar ar fi interesant un experiment în care arbitri să dea intenţionat decizii pe invers, numai pentru a savura, dacă se poate spune astfel, reacţiile jucătorilor. Până la urmă, după clasicele lovituri de departajare, în finală a ajuns Burkina Faso, dar acolo a clacat în faţa Nigeriei, respectându-se astfel, măcar în ceasul al doisprezecelea, semnul favorit. Imaginea cu care o să rămân în urma acestei competiţii este aceea a unei insecte, din multele care împăienjeneau prim-planurile, care s-a aşezat chiar pe obiectivul camerei. Parcă era ilustrarea unui refren al lui Alexandru Andrieş, “uite-un fluture pe perdea, vrea să intre în camera mea”. Doar că de data asta era fără perdea, precum spectacolul lumii!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără perdea.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fără perdea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei