Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş: MCV nu vizează funcţionarea presei din România, ci a justiţiei

Miercuri, 13 Februarie 2013 (14:46:32)

 Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, miercuri, că Mecanismul pentru Cooperare şi Verificare vizează funcţionarea justiţiei şi ceea ce se întâmplă în jurul acesteia, nu a presei din România, arătând că presa nu este un element suplimentar introdus în obiectivele MCV.

"Subiectul MCV este funcţionarea justiţiei, nu a presei sau a altor instituţii. Tot ceea ce e conex la buna funcţionare a justiţiei, atât în ceea ce priveşte funcţionarea şi deciziile care au loc în interiorul justiţiei sau ceea ce se întâmplă în jurul justiţiei ca putere în stat şi ca responsabilitate din acest punct de vedere, este urmărit de MCV. Nu alte elemente, nu se introduc alte elemente", a afirmat Cioloş, întrebat într-o conferinţă de presă dacă presa a devenit un element de verificare în MCV sau dacă va fi monitorizată numai în contextul justiţiei şi luptei anticorupţie.

Totodată, Cioloş a precizat că raportul MCV prezentat de Comisie pe 30 ianuarie nu a fost discutat în Colegiul Comisarilor, fiind adoptat prin procedura internă.

El a arătat că la nivelul Colegiului Comisarilor a avut loc o discuţie "de principiu" referitoare la continuarea MCV pentru România şi Bulgaria şi înfiinţarea unui instrument privind drepturile fundamentale şi statul de drept care să vizeze toate statele UE.

"A avut loc doar o discuţie de principiu privind MCV România şi Bulgaria versus aspect mai larg privind funcţionarea justiţiei în statele UE. Preşedintele Barroso a avut de altfel şi în Parlamentul European în intervenţia privind starea UE (din septembrie 2012 - n.r.) unde a semnalat faptul că Comisia se gândeşte să elaboreze un mecanism, un instrument prin care poate să urmărească modul în care se respectă drepturile fundamentale şi statul de drept peste tot în UE", a spus Cioloş.

Oficialul CE a arătat că funcţionarea statului de drept în ţările Uniunii este o responsabilitate a Comisiei, iar astfel de probleme au apărut şi în alte state membre, de unde şi dorinţa de a avea un mecanism intermediar pentru remedierea acestora.

"Şi atunci când apar astfel de probleme, deocamdată singurul instrument la îndemâna CE este ceea ce numim o armă nucleară, suspendarea dreptului de vot în Consiliu. Ca să nu se ajungă până acolo în anumite cazuri incipiente sau minore de nerespectare a statului de drept, Comisia se gândeşte să propună Parlamentului şi Consiliului un mecanism intermediar", a mai spus Cioloş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: MCV nu vizează funcţionarea presei din România, ci a justiţiei.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş: MCV nu vizează funcţionarea presei din România, ci a justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei