Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În plină iarnă

Zeci de şcoli, licee şi grădiniţe din Suceava, în pericol de a rămâne fără căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mii de elevi ai şcolilor, liceelor şi colegiilor din municipiul Suceava, dar şi copiii de grădiniţă sau chiar de creşă riscă să rămână în frig de la finele lunii februarie.

Semnalul de alarmă vine chiar din partea directorului Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu, care a făcut apel la populaţie să plătească cheltuielile de întreţinere la zi, pentru ca întreg oraşul să evite o situaţie fără precedent – căldura să nu mai fie furnizată din lipsa combustibilului.

„Există un pericol real să nu mai putem asigura încălzirea de la începutul lunii martie. Numai că pe lângă noi, cei care locuim în apartamente şi ne încălzim de la Termica, iar în anumite perioade, dacă e nevoie, mai punem în priză un radiator sau altă sursă de încălzire, avem 16 şcoli, colegii şi licee, şase grădiniţe, o creşă, Spitalul Judeţean şi Universitatea <Ştefan cel Mare>,cu tot cu căminele de studenţi, care rămân în frig”, a spus directorul Termica, care a explicat că situaţia lor este mai gravă decât cea a locatarilor din blocuri, pentru că nu au alte soluţii de încălzire.

„Numai la cămine, dacă pune fiecare în priză un reşou, ia foc cablul din postul de transformare”, a adăugat Ovidiu Dumitrescu, pentru a evidenţia gravitatea situaţiei.

„Cu toţii suntem apăsaţi de o mare responsabilitate. Trebuie să-i determinăm pe cei care nu şi-au plătit datoriile să vină să le achite, pentru a nu lăsa fără căldură oameni nevinovaţi, care sunt cu plăţile la zi. Fiecare dintre noi are copii sau nepoţi la şcoală, nu cred că vrea nimeni să-i vadă cum stau la ore în frig”, a mai spus directorul societăţii de termoficare.

Facturile la utilităţi ale unităţilor de învăţământ sucevene sunt achitate de către Primăria Suceava şi plăţile sunt făcute la zi, dar oprirea producţiei la Termica le va lăsa fără căldură şi apă caldă.

 

Termica, obligată să achite peste 32 de miliarde de lei vechi pe săptămână

Livrările de cărbune către Termica au fost oprite de către furnizori de la începutul lunii, pentru că societatea de termoficare a Sucevei nu a avut suficienţi bani pentru a se achita de angajamentele de plată încheiate la finele anului trecut, când transporturile de cărbune au fost de asemenea oprite din cauza datoriilor imense către furnizori.

Termica are de recuperat de la populaţie 216 miliarde de lei vechi.

Tocmai de aceea, directorul societăţii de termoficare a făcut apel la reprezentanţii asociaţiilor de proprietari să facă eforturi pentru a creşte ritmul încasărilor:

„Datoriile pe care la rândul nostru le avem la plata combustibilului sunt foarte mari, iar stocurile mici. Cu cărbunele din curte şi cu cel de la Dorneşti, care este posibil să vină sau să nu vină, rezolvăm problema doar până la finele lunii februarie.În continuare avem mare nevoie de bani – 3.250.000 lei pe săptămână, ca să putem furniza încălzire şi în luna martie”.

Stocurile de cărbune ale Termica mai sunt suficiente pentru încă o săptămână şi ceva de funcţionare, alte 8.000 de tone de huilă fiind oprite în vamă, la Dorneşti, până când furnizorul va da undă verde pentru livrare la Termica, dacă îi vor fi achitate o parte din datorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de şcoli, licee şi grădiniţe din Suceava, în pericol de a rămâne fără căldură.
 Vizualizări articol: 1691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de şcoli, licee şi grădiniţe din Suceava, în pericol de a rămâne fără căldură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutia trimis de
(13 feb 2013, 11:12:42
Solutia este desfiintarea asociatiilor de locatari.Trebuie facute contracte individuale cu Acet,Termica,Eon-electrica,Eon gaz ,.Avem contoare,apometre,repartitoare,care e problema .Iar ce nu avem sa puna firmele ca de aia au salarii enorme si platim de trei ori mai mult decat face.Un contor de gaze pot sa monteze pe apartament din banii lor. De asemenea aceste firme trebuie sa vina sa incaseze banii de la cetateni ca banu nu se castiga asa usor cum cred ei.Nu avem nevoie de administrator si femeie de servici.Fiecare poate sa-si mature in fata usii si o va face mai bine.Administratori,presedinti de cenzori,o gasca de oameni pe care ii platim si despre care nu stim ce fac cu banii.

1.1  RE: Solutia trimis de
(13 feb 2013, 18:54:07
Bravo,sunt si eu de acord odata cu tine,jos capusele de la Asociatii care ne taxeaza aproape dublu.La aproximativ 200 apartamente,se platesc presedinte,administrator,casie de serviciu,plus o gramada de consumabile,eventual chirie pe spatiul Asociatiei si utilitatile.
2.   Ciudat! trimis de
(13 feb 2013, 12:33:19
Cum s-au acumulat aceste datorii? Cand? In ani de zile. De ce nu s-a stiut nimic pana la revenirea domnului Dumitrescu? Pentru ca Placinta cu Lungu au lucrat impreuna la falimentarea Termica. De ce nu-i i-a nimeni de gat?
Vor trece ani pana se vor indrepta aceste situatii sunteti constienti de asta!
3.   Principalul datornic trimis de
(13 feb 2013, 15:17:26
Daca primarîia si-ar achita datoriile fata de termica,nu s-ar mai ajunge aici basca s-ar mai construi o termica si s-ar cumpara carbune pe 2 ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei