Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Prin adoptarea Statutului parlamentarilor, închidem un benchmark din MCV

Miercuri, 13 Februarie 2013 (14:49:07)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că prin adoptarea Statutului deputaţilor şi senatorilor se încheie o etapă importantă pentru Parlamentul României şi se închide, astfel, un benchmark din MCV.

"Este un pas înainte şi pentru noi, închidem un benchmark din MCV", a spus Zgonea, după adoptarea în plenul Parlamentului a Statutului.

El a spus că, dacă legea va fi promulgată, va informa, împreună cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, Comisia Europeană referitor la această modificare.

"Astăzi am încheiat o etapă importantă pentru Parlamentul României, am votat Statutul deputaţilor şi senatorilor, el va fi trimis spre preşedintele României pentru promulgare. Am reuşit să clarificăm şi o chestiune care a creat tensiuni şi în cadrul USL şi aţi văzut că există o anumită unanimitate", a subliniat Valeriu Zgonea.

Social-democratul a mai afirmat că nu a înţeles de ce liderii opoziţiei au votat împotriva cererii de reexaminare.

"Dacă parlamentarul, 45 de zile, fie că este în conflict de interese, fie că este în incompatibilitate, nu vrea să ia act de raportul ANI, Camera Deputaţilor are alte instrumente, astfel încât să nu ne mai facem de ruşine, să stăm câte 3-4 luni să nu votăm această procedură" a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Zgonea a arătat că, potrivit noilor prevederi, preşedintele Camerei sau preşedintele de şedinţă este obligat să anunţe în plenul Camerei - dacă parlamentarul refuză în 45 de zile să vină la Parlament sau este în vacanţă parlamentară sau nu vrea să semneze din diferite motive - într-o şedinţă ordinară sau extraordinară a Camerei Deputaţilor sau a Senatului că parlamentarul este informat şi acesta are 45 de zile pentru a contesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Prin adoptarea Statutului parlamentarilor, închidem un benchmark din MCV.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Prin adoptarea Statutului parlamentarilor, închidem un benchmark din MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei