Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: România are, la ora actuală, cea mai îmbătrânită populaţie de copii care intră în clasa I

Vineri, 19 Octombrie 2012 (18:47:55)

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a declarat, la Timişoara, că în România a fost necesară trimiterea obligatorie a copiilor de şase ani la şcoală, întrucât în ţară este "cea mai îmbătrânită populaţie de copii care intră în clasa I", fiind în medie, în fiecare clasă I, un copil de opt ani.

Daniel Funeriu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că introducerea clasei pregătitoare a fost o măsură necesară pentru copiii de şase ani şi că "decenii la rând" în România elevii se duceau la şcoală la vârsta de şase ani, iar acum în clasa I sunt şi elevi de opt ani.

"Foarte mulţi ani, decenii la rând, s-a mers, în România, la şase ani la şcoală. În 2002, doamna Andronescu, prin ordonanţă de urgenţă, a obligat copiii să meargă la şase ani la şcoală. Foarte bine a făcut. În toată Uniunea Europeană, învăţământul începe la şase ani, ba chiar sunt câteva ţări în care începe la cinci sau la patru ani învăţământul obligatoriu. De asemenea, 20.000 de copii, anual, în România, la vârsta de şase ani nu mergeau nici la grădiniţă, nici la şcoală. Se creau nişte decalaje uriaşe între cei care intrau în clasa întâi la şapte ani şi cei care intrau la şase ani, decalaje uriaşe care nu se recuperau niciodată. România are, la ora actuală, cea mai îmbătrânită populaţie de copii care intră în clasa întâi. Avem, în medie, în fiecare clasă întâi, un copil de opt ani", a declarat Funeriu.

Fostul ministru a spus că, odată cu introducerea clasei pregătitoare, nu se poate vorbi şi de lipsa spaţiilor, deoarece între anii 2000-2010, populaţia claselor I- VIII a scăzut cu un milion de copii.

"Se vorbeşte de lipsa de spaţii. Fals! Între 2000 şi 2010, populaţia claselor I-VIII a scăzut cu un milion de copii, deci aveam locuri în 2010 pentru un număr de un milion de copii, mai mare decât avem acum în şcoli. Aţi mai auzit anul acesta de problema locurilor în grădiniţe? Vă spun eu: nu, pentru că părinţii copiilor de trei ani au avut mai multe locuri pentru că generaţia de şase-şapte ani a mers acolo unde îi este locul, adică în şcoală. Dacă se revine şi se întoarce clasa pregătitoare la grădiniţă, anul viitor, din lipsă de spaţii - care este reală în grădiniţă -, părinţii copiilor de trei ani nu îşi vor mai putea da copiii la grădiniţă", a conchis fostul ministru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: România are, la ora actuală, cea mai îmbătrânită populaţie de copii care intră în clasa I.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: România are, la ora actuală, cea mai îmbătrânită populaţie de copii care intră în clasa I0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei