Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autoturismul Dacia Logan lovit de maşina lui Huidu s-a rotit de două ori în aer

Vineri, 19 Octombrie 2012 (16:00:22)

Autoturismul Dacia Logan lovit de maşina condusă de fostul realizator TV Şerban Huidu, condamnat la închisoare cu suspendare în urma accidentului din octombrie 2011, soldat cu trei morţi, s-a rotit de două ori în aer, potrivit declaraţiilor martorilor incluse în motivarea Judecătoriei Braşov.

Potrivit declaraţiilor martorilor incluse în motivarea sentinţei Judecătoriei Braşov, instanţă care, în iunie, l-a condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, autoturismul Dacia Logan în care se aflau trei persoane - Ştefan Lungu Balog, Magda Drăghici şi Ioan Garbis - s-a rotit de două ori în aer în urma impactului cu maşina de teren condusă de fostul realizator TV, apoi a căzut pe carosabil.

Astfel, o femeie care se afla la volanul unui autoturism Renault Trafic care se deplasa în spatele Daciei Logan a relatat că în 16 octombrie 2011, în jurul orei 11.00, a plecat din municipiul Braşov spre municipiul Constanţa, iar la un moment dat, pe drum, s-a uitat la vitezometru şi a observat că circula cu 70 km/h, fiind depăşită regulamentar de un autoturism Dacia Logan roşu, care a intrat apoi pe banda sa.

Ea a mai spus că deşi afară ningea carosabilul nu era acoperit cu zăpadă, ci doar cu mâzgă, nu aluneca, iar temperaturile erau pozitive, se mai arată în motivarea instanţei.

"După ce au început să urce, urmând o curbă la stânga, a observat ieşind brusc pe sensul său de mers un autoturism de teren care circula din sens opus şi care s-a izbit frontal cu autoturismul de culoare roşie, care circula în faţa sa şi pe care, deşi a depăşit-o, nu l-a pierdut din câmpul vizual. Martora a declarat că percepţia sa a fost că autoturismul de teren care a venit de pe contrasens a ieşit în decor, în partea stângă a sensului lui de deplasare, observându-l ieşind drept, fără a schiţa vreun viraj. În urma impactului martora a observat cum autoturismul de culoare roşie a fost ridicat aproximativ la înălţimea maşinii în care se afla şi s-a rostogolit în aer, moment în care a frânat şi a aşteptat ca acesta să cadă", se mai precizează în documentul citat.

De asemenea, o altă martoră, aflată în maşina Renault Trafic a spus, potrivit motivării, că "autoturismul de teren a venit drept spre sensul lor de mers, neîncercând să revină pe bandă, după care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan de culoare roşie care s-a rotit de două ori în aer, după care a căzut în afara părţii carosabile, pe partea dreaptă a sensului lor de mers".

La rândul său, Şerban Huidu a declarat magistraţilor că în dimineaţa de 16 octombrie 2011, drumul nu era aglomerat, nu se circula în coloană pe niciunul din sensurile de mers, iar afară fulguia, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă.

El se deplasa dinspre Predeal spre Braşov, în maşina sa aflându-se soţia sa, cei doi copii minori şi bona acestora. În faţa lui circula un autoturism Volvo, condus de cumnatul lui. Când a ajuns în zona localităţii Timişul de Sus, la începutul unei pante, înainte de o curbă la dreapta, a simţit că autoturismul pe care îl conducea a început să derapeze şi să intre pe contrasens şi, deşi a încercat să readucă autoturismul pe traiectoria iniţială, nu a reuşit, ciocnindu-se cu un autoturism de culoare roşie care circula din sens opus.

"Inculpatul a menţionat că nu poate preciza viteza de rulare a autoturismului pe care îl conducea şi nici nu poate aprecia viteza autoturismului care venea din sens opus şi cu care a intrat în coliziune. Inculpatul a mai precizat că, anterior accidentului, soţia sa s-a întors în spate către copii, moment în care crede că s-a uitat şi el spre soţia sa, fără însă a pierde din câmpul vizual drumul", se arată în motivarea sentinţei.

În iunie 2012, fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi, în octombrie 2011, a fost condamnat de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Atât procurorii, cât şi avocaţii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare, în timp ce avocaţii fostului realizator TV au solicitat circumstanţe atenunante şi o pedeapsă neprivativă de libertate.

La primul termen al procesului, care a avut loc la Judecătoria Braşov, soţia şi fiul uneia dintre victime, Ştefan Lungu Balogh, au cerut daune în valoare totală de 400.000 de euro. Soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balogh s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând fiecare, drept daune morale, câte 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Drăgici, a solicitat ca fostul realizator TV să îi acorde daune morale şi materiale de 400.000 de euro.

La jumătatea lunii mai, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.

Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Şerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a tăiat curba, maşina vedetei TV apărându-i brusc în faţă. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.

După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legişti au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Braşov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011 când a produs accidentul rutier din Timişul de Sus.

În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Şerban Huidu a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Cârcotaşilor" de la Prima TV şi că se retrage din viaţa publică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoturismul Dacia Logan lovit de maşina lui Huidu s-a rotit de două ori în aer.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoturismul Dacia Logan lovit de maşina lui Huidu s-a rotit de două ori în aer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei