Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Saltimbancul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incredibilă imaginea cu Traian Băsescu râzăreț, luând peste picior presa care, de proastă ce e, se împiedică în scaune și mese. Mă, dai peste masa aia, nu mai merge de-a-ndărătelea! Hă, hă, hă! O să răsturnați iar mesele! Apoi demisul a luat-o la fugă pe un coridor să vadă dacă ziariștii, fete și băieți, aleargă după el. Mișcări de saltimbanc. Atitudine de saltimbanc. Și-a bătut joc de ziariști adesea. Ne-a zis cum i-a venit la gură. Și-a bătut joc și de alții. Batjocorit în final a fost și este poporul român. De râsul lumii e până la urmă el. Scena de acum, insolită prin momentul ales - Congresul PPE găzduit de București - și în totul nepotrivită unui președinte de republică, chiar ilegitim, a uluit pe mulți. A înnebunit Băsescu? S-a țicnit sub chelie? Luase una mică înainte? Poate eram sub influența alcoolului, a zis odată.

Băsescu a jucat întruna tontoroiul, ca un curcan pe balegă, la această reuniune portocalie europeană. A vrut să arate tuturor că e de-al casei, că Barroso e frat-su, iar el dă de băut la toată lumea. S-a fâțâit pe lângă Merkel și i-a pupat tălpile fiindcă l-a sprijinit când poporul nu-l mai sprijinea. Vă mulțumesc foarte mult, a spus el cu plecăciune, pentru că instituțiile românești (s-o fi referit la Curtea Constituțională alcătuită în majoritate din supuși personali?) au putut funcționa. Băsescu a pus la dispoziția unui congres european de partid, Casa Poporului, cea făcută la ordinul lui Ceaușescu, „rușinea Europei”, cu toate sălile și odăile, și sepepiștii, și măturătorii, și valeții. Popularii, cu excepția unor fluierături și înjurături de mamă, intraductibile pentru mulți dintre ei, pe care le-au prins în pâlnia urechii la cina de pe Calea Victoriei, s-au simțit bine la București. I-au uluit și pus pe gânduri doar imaginile, prinse în fugă, transmise de pe Stadionul Național. Acolo părea a fi poporul, poporul care și-a administrat o lovitură de stat. Poporul care, cu sprijinul Europei, a fost protejat de popor. Nu păreau nici proști, nici canibali, nu păreau duși cu preșul spre prăpastie de Antonescu și Ponta. În plus, liderii USL păreau gravi, serioși, vorbeau chiar cu respect despre Europa, cu amendamentul că în UE, Băsescu fără popor pare o soluție atinsă de nulitate. Oricum, nici premierul, nici președintele Senatului n-au făcut pe saltimbancii. Să fie aici secretul separării apelor?

P.S. Eba, fiica arendașului din Deal, n-a reușit să articuleze nici un răspuns acelorași ziariști care puneau întrebări legitime, legate de prezența ei acolo. Ba nu. La un moment dat, întrebată pe cine întâmpină (din delegații europeni), a răspuns că pe Vasile. Sfântul Vasile, cățelul Vasile, buldogul portocaliu Vasile? Oricum, Eba, urmând modelul patern, i-a atenționat pe ziariști să nu se împiedice pe scări. N-am știut că mârlănia este ereditară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Saltimbancul.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Saltimbancul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 oct 2012, 12:03:09
din decembrie vom trăi (din nou) bine
să ne potrivim , aşadar , ceasurile ! (re)vine valu' !
vom scăpa din furcile (comuniste) caudinehappy
mda ! ARD -o focu' de treabă ! viole(n)t materialu' !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei