Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raed Arafat: Cu cât măsurile sunt mai dure, cu atât dealerii de droguri găsesc alte portiţe

Vineri, 19 Octombrie 2012 (14:34:16)

Magazinele de etnobotanice sunt închise, dar continuă să apară, iar cu cât măsurile luate pentru a combate acest fenomen sunt mai dure şi mai concrete, cu atât dealerii încearcă să găsească alte portiţe pentru a-şi dezvolta afacerea, a declarat, vineri, subsecretarul de stat Raed Arafat.

Dependenţa de droguri, cu tendinţa de creştere progresivă a dozelor, este o problemă majoră în orice ţară, mai ales pentru că atacă tinerii, a spus Raed Arafat, prezent la prima conferinţă naţională cu tema "Adicţia - abordare multidisciplinară, implicaţii medico-psiho-sociale", organizată de Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri "Sfântul Stelian", în parteneriat cu Primăria Capitalei, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională Antidrog.

"Nu m-aş opri numai la droguri şi etnobotanice, aş vorbi despre alcool - care afectează foarte mulţi tineri şi pentru care există politici de vânzare care îl promovează, chiar dacă avem limită de vârstă - şi despre fumat. Problema cu drogurile şi etnobotanicele este foarte serioasă, iar dacă ne gândim la drogurile injectabile, este un real pericol, întrucât pot fi transmise boli infecţioase foarte grave", a mai spus subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat a adăugat că, din păcate, magazinele de etnobotanice sunt închise, dar continuă să apară, la fel cum se întâmplă şi cu unele produsele care sunt vândute întrucât pe listă tot timpul pot apărea modificări, iar oamenii sunt inventivi.

"Apar produse cu alte denumiri, este o luptă continuă care trebuie să aibă ca prim obiectiv partea de prevenire", a precizat Raed Arafat.

Întrebat dacă nu ar trebui modificată legea pentru ca magazinele care vând substanţe cu efect halucinogen să fie închise, subsecretarul de stat a spus că actele normative prevăd acest lucru.

"Legea ne permite să închidem magazinele, dar nu putem spune că nu se vor mai deschide. Nimeni nu poate garanta că nu va încerca altul să deschidă un magazin, aşa cum spunea şi primarul general, la parterul unui bloc. Fenomenul există şi trebuie combătut", a precizat Raed Afarat.

El adăugat că s-au făcut modificări legislative şi că este o luptă continuă cu acest fenomen.

"Cu cât măsurile sunt mai dure şi mai concrete, dealerii încearcă să găsească tot felul de portiţe pentru a-şi dezvolta afacerea", a mai spus Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a subliniat că în primul rând trebuie învăţaţi copiii că etnobotanicele sunt substanţe nocive, chiar dacă unii cred că sunt droguri legale şi nu-i afectează negativ.

"Enobotanicele sunt ilegale, iar impactul asupra sănătăţii este foarte grav. Copiii să fie învăţaţi din şcoală să nu cumpere aceste substanţe", a mai spus Raed Arafat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raed Arafat: Cu cât măsurile sunt mai dure, cu atât dealerii de droguri găsesc alte portiţe.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raed Arafat: Cu cât măsurile sunt mai dure, cu atât dealerii de droguri găsesc alte portiţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei