Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furturi

Nemţii care fac agricultură în zona Fălticeni, furaţi de hoţii de porumb

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemţii care cultivă în jur de o mie de hectare de teren în mai multe comune din zona Fălticeni resimt şi ei „foamea” multora dintre localnici, care s-au transformat în hoţi de culturi agricole de pe ogoarelor lor. Cel mai mult se fură porumbul, iar pe lângă furturile în sine hoţii lasă pagube mari în urmă. Cei doi nemţi au fost nevoiţi inclusiv să apeleze la o firmă de pază, în lipsa căreia furturile ar fi probabil la ordinea zilei.

Miercuri seară, în jurul orei 22.50, poliţiştii au fost sesizaţi prin numărul de urgenţe 112 că trei bărbaţi sustrag ştiuleţi de porumb de pe terenul aflat în proprietatea lui Thomas Michael Liebscher, în vârstă de 31 de ani.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de la Secţia 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, care i-a identificat pe cei trei pe tarlaua „Dealul Nucului”, pe raza comunei Fântâna Mare. Aceştia furaseră 34 de saci de porumb, în cantitate de aproximativ o tonă, şi au fost prinşi în flagrant de agenţii de pază cu care au contract agricultorii din Germania. 

Cei trei hoţi, un tânăr de 21 de ani, unul de 22 de ani şi un bărbat de 42 de ani, toţi cu domiciliul în comuna Fântâna Mare, s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Porumbul a fost recuperat şi restituit în totalitate proprietarului.

Cei doi nemţi care s-au apucat de agricultură la Fălticeni, Thomas Liebscher şi Bertram Vogt, au ambii 31 de ani şi au ajuns la Fântâna Mare în 2008. Ei sunt absolvenţi de studii superioare în domeniul agriculturii şi au recunoscut că au venit în România şi în această zonă a ţării după ce au aflat că la noi pământul este ieftin şi mari suprafeţe nu sunt nici măcar lucrate de proprietari.

Cei doi au început să arendeze masiv terenurile agricole din mai multe comune şi s-au extins imediat, având suprafeţe pe care le lucrează în Fântâna Mare, Forăşti, Vadu Moldovei, Baia, Rădăşeni, Cornu Luncii şi Horodniceni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemţii care fac agricultură în zona Fălticeni, furaţi de hoţii de porumb.
 Vizualizări articol: 1817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Nemţii care fac agricultură în zona Fălticeni, furaţi de hoţii de porumb5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care foame? trimis de
(19 oct 2012, 12:01:06
O tona de porumb nu se fura de foame, se fura de lene. Ca e mult mai usor sa culegi roadele altora.
Alcoolisti imput*iti care toata ziua stau la crasma si noaptea se duc la furat.
2.   Comentariu trimis de
(19 oct 2012, 14:19:00
Modalitatea -i simpla daca esti arendas apara-ti recolta chiar si cu o arma de vanatoare cu bile de sare ,cei care au permis stiu despre ce-i vorba.
3.   Stiati ca ? trimis de
(20 oct 2012, 01:50:47
acesti straini primesc suventii de la romani si de la tara lor , ca duc produsele in tara lor , ca le readuc in Romania ca seminte , ca ....etc si in final castiga 50 lei/kg ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei