Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Am reuşit să devenim parte a Uniunii bancare; Zona euro va avea buget propriu

Vineri, 19 Octombrie 2012 (14:05:50)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, după Consiliul European, că partea română şi-a propus să aibă acces la Uniunea bancară şi acest lucru a fost reuşit, potrivit concluziilor liderilor europeni, el menţionând şi că a fost stabilit că Zona euro va avea un buget propriu

"Aici aş face, de asemenea, o precizare care este de importanţă majoră pentru noi: ceea ce ne-am propus, şi anume să avem acces la Uniunea Bancară, s-a întâmplat prin concluziile de astăzi.
Efortul nostru este bine reprezentat în concluziile care au rămas definitive. În interiorul Uniunii Bancare, până la urmă problema este legată de supravegherea tuturor băncilor din zona euro, dar şi din statele non-euro care optează să facă parte din acest sistem, mai exact Mecanismul unic de Supraveghere", a spus Băsescu.

El a spus că mecanismul îţi creează drepturi, dar şi obligaţii şi în negocierile care vor avea loc până la Consiliul European din decembrie.

"Reprezentanţii noştri de la BNR şi MFP vor trebui să valorifice punctul nostru de vedere în reglementările care se construiesc şi care vor fi adoptate până la 31 decembrie 2012. Deci regulamentele şi reglementările de funcţionare a Mecanismului vor fi finalizate şi adoptate până la 31 decembrie 2012 sau până la 1 ianuarie 2013. Au fost utilizaţi termeni diferiţi, cert este că de la 1 ianuarie 2013 începe procesul de implementare a acestor reglementări şi ele nu vor ocoli niciun fel de bancă, nici bancă mare, nici mai mică", a spus preşedintele.

El a menţionat că oricând inspectorii BCE se pot adresa direct băncilor.

"Sigur, va funcţiona sistemul subsidiarităţii şi autorităţile naţionale vor prelua parte din prevederile de supraveghere pe care şi le asumă BCE. Dar oricând inspectorii BCE se pot adresa direct băncilor, sărind peste autoritatea de reglementare, care este în cazul nostru BNR. BNR este membru a Autorităţii Bancare Europene", a spus şeful statului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Am reuşit să devenim parte a Uniunii bancare; Zona euro va avea buget propriu.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Am reuşit să devenim parte a Uniunii bancare; Zona euro va avea buget propriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei