Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2012 - Anul XVII, nr. 165 (5070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul adoptă Ordonanţa privind funcţionarea Curţii Constituţionale în varianta Camerei Deputaţilor

Miercuri, 18 Iulie 2012 (16:53:27)

USL a propus, miercuri, în cea de-a doua şedinţă de plen a Senatului, respingerea raportului Comisiei juridice, care cuprindea amendamentele PDL la ordonanţa de funcţionare a Curţii Constituţionale, plenul adoptând, astfel, varianta trimisă de Camera Deputaţilor.

În urma deciziei plenului de a supune la vot respingerea amendamentelor PDL, democrat-liberalii au părăsit şedinţa de plen.

Raportul Comisiei juridice a fost respins cu 62 de voturi "împotrivă" şi 3 voturi "pentru".

OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale, potrivit căreia Curtea Constituţională este competentă să soluţioneze acele hotărâri care afectează valori şi principii constituţionale a fost supusă votului final, fiind adoptată cu 64 de voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Senatorii din Comisia juridică adoptaseră, miercuri, raport de admitere la OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale, cu câteva amendamente ale senatorilor PDL, prin care s-a eliminat din proiectul de OUG sintagma "normativ" şi sintagma "cu excepţia hotărârilor care vizează autonomia Parlamentului cât şi hotărârile şi actele juridice cu caracter individual".

Senatul are competenţă decizonală în cazul acestui text legislativ.

Camera Deputaţilor a adoptat tot miercuri, cu 159 voturi "pentru" şi 7 abţineri, modificarea OUG privind CC în sensul că se pot contesta la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ şi care afectează valori şi principii constituţionale.

Votul a fost dat în absenţa deputaţilor PDL care au părăsit şedinţa în semn de protest pentru că Ordonanţa nu a fost respinsă în totalitate.

În timpul dezbaterilor generale, deputaţii PNL, PSD şi UNPR au susţinut raportul comisiei juridice care prevede modificarea OUG privind CC în sensul că se pot contesta la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ şi care afectează valori şi principii constituţionale, în timp ce PDL a considerat că prin acest raport se limitează atribuţiile Curţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul adoptă Ordonanţa privind funcţionarea Curţii Constituţionale în varianta Camerei Deputaţilor.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul adoptă Ordonanţa privind funcţionarea Curţii Constituţionale în varianta Camerei Deputaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei