Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2012 - Anul XVII, nr. 165 (5070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Să te distrezi împuşcând câini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pe muntele Ceahlău, îşi duc traiul nişte câini deosebit de simpatici. Inteligenţi şi frumoşi foc. Atleţi perfecţi pe patru picioare, ei îşi fac veacul pe lângă cabane, de unde îi preiau pe turişti, când aceştia urcă sau când coboară. Aşa, din pură ospitalitate montană. Fiind nişte ştiutori la perfecţie ai traseelor, te conduc ferm, cu o competenţă de ghid calificat.

Sunt îndrăgiţi de toată lumea şi nu percep cine ştie ce tarif pentru serviciile de companie pe care le prestează. Cu jumătate de crenvurşt sau cu trei felii de parizer – reţineţi, fără muştar, ca să fie mai ieftin - îi poţi închiria până sus, în vârf de munte. Nu-s deloc materialişti; şi zic asta pentru că uneori îi conduc gratuit pe drumeţi, fără să se bosumfle când nu se aleg cu nimic.

Acuma câţiva ani, pusese stăpânire îngrijorarea pe mine, fiindcă nu mai întâlneam nici un căţel, în ascensiunile mele obişnuite pe muntele Ceahlău. Ajuns odată la cabana Dochia, după un popas la cabana Fântânele, un meteorolog mi-a explicat, la un pahar de ceai magnetic, motivul absenţei căţeilor de traseu. Îi împuşcă şeful salvamontiştilor.

- Îi împuşcă? De ce îi împuşcă, ce rău făceau vietăţile astea ?, am întrebat, cu durere şi indignare, ud până la piele de ploaie care îmi crea frisoane.

- Ca să se distreze, mi s-a răspuns, de aia descărca gloanţele în ei.

-  Ce distracţie o mai fi şi asta, să omori nişte vietăţi paşnice, mai ales fără să ţi-o ceară cineva ? Ce distracţie ?

Între timp, s-ar părea că şeful salvamontiştilor şi-a găsit o altă ocupaţie ori s-a mai umanizat. La sfârşitul săptămânii trecute, am urcat iar pe Ceahlău, conform iubirii constante pe care i-o port acestui munte sfânt, şi m-am bucurat din nou de compania ozonificată a frumoaselor patrupede cu boturi umede, pe care aerul de munte îl ţine mereu umed.

Aşa de tare m-am bucurat că au reapărut, că probabil am dat eu mai tare din coadă ca ei. De la cabana Fântânele până sus la Dochia, m-au urmat cu pasul lor sprinten şi elegant şi, uitându-mă mai bine la ei, mi s-a părut că au chiar covrigi în coadă. Covrigi proaspeţi, cu mac.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să te distrezi împuşcând câini.
 Vizualizări articol: 2569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Să te distrezi împuşcând câini5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei