Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2012 - Anul XVII, nr. 165 (5070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Programul de vot la referendum va fi între orele 7.00 şi 23.00

Miercuri, 18 Iulie 2012 (13:41:36)

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va avea loc într-o singură zi, însă programul va fi extins, urmând ca secţiile de votare să fie deschise între orele 7.00 şi 23.00.

Ponta a adus ca argumente pentru extinderea programului faptul că este o zi de vară şi decizia CC care a cerut ca Guvernul să asigure o prezenţă cât mai largă la referendum.

"Nimeni nu poate contesta o extindere a programului de vot în cursul unei singure zile, pe 29 iulie. Am văzut comentariile PDL, e o chestiune de rea credinţă, ei nu vor ca oamenii să vină la vot, să-şi exprime dorinţa, fie că dorinţa e de demitere sau de păstrare. Nimeni nu ştie şi nu poate anticipa cum vor vota românii", a spus Ponta.

Premierul a spus că tactica PDL de a obliga oamenii să rămână acasă este aceeaşi tactită folosită pentru supravieţuirea Guvernului Boc, când parlamentarii care susţineau Guvernul erau obligaţi să stea în bănci şi să nu particpe la vot.

"Sunt convins că pe 29 această tactică a lui Traian Băsescu şi a PDL de a pierde pe teren dar de a câştiga la masa verde prin neparticiparea unui număr important de votanţi e o tactică falimentară", a spus Ponta.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean (PDL) a declarat, marţi, că prelungirea programului de votare în care se va desfăşura referendumul nu poate fi făcută decât dacă va fi modificată legea referendumului.

Oltean a spus că în Biroul Permanent nu s-a discutat nimic despre prelungirea programului de votare la referendum şi că, probabil, miercuri, Comisia juridică va face propuneri în acest sens.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a adăugat că şi dacă se va modifica în lege prevederea privind ora, trebuie modificat şi articolul care spune că cu 20 de zile înainte de referendum se comunică data şi ora de desfăşurare, având în vedere că mai sunt 14 zile până la referendum.

Legea referendumului nu face referire la numărul de zile în care se poate desfăşura consultarea populară, singura reglementare în ceea ce priveşte referendumul menţionând un interval de 12 ore în care alegătorii îşi pot exprima opţiunile.

Conform Legii referendumului, în forma completată şi modificată până în prezent, în cazul referendumului de demitere a preşedintelui Parlamentul este cel care stabileşte data organizării acestuia prin hotărâre. În cazul referendumului de revizuire a Constituţiei, organizarea referendumului se stabileşte prin lege, în timp ce în cazul referendumului pe probleme de interes naţional, data este stabilită prin decret al preşedintelui.

În cazul tuturor tipurilor de referendum există o menţiune în care se precizează că "scrutinul se va deschide la ora 8.00 şi se va încheia la ora 20.00", fiind vorba de un interval de timp de 12 ore alocat pentru exprimarea opţiunilor electorale.

Cu toate acestea, Legea referendumului menţionează în cazul referendumurilor locale că "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Programul de vot la referendum va fi între orele 7.00 şi 23.00.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Programul de vot la referendum va fi între orele 7.00 şi 23.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei