Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2012 - Anul XVII, nr. 165 (5070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie de avarie

Gunoiul sucevenilor, depozitat de nevoie la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În fiecare zi, de la pubelele de gunoi din Suceava se adună aproximativ 15 camioane pline cu resturi fel de fel, de la ambalaje la mâncare stricată, bunuri învechite sau defecte, mai exact, tot ce sucevenilor nu le mai trebuie şi aruncă la gunoi. Problema e că, începând de ieri, autorităţile sucevene nu mai au unde să ducă acest gunoi, pentru că, după închiderea gropii de gunoi de pe Mirăuţi, a celei de la Fălticeni, mai nou, a venit şi rândul celei de la Botoşani.

Luni, 16 iulie, a fost ultima zi în care gunoiul produs în Suceava a mai putut fi dus la groapa de gunoi de la Botoşani, iar de ieri, administraţia suceveană a apelat la o soluţie de criză, dar care nu este valabilă decât pe termen foarte scurt.

“Până la venirea avizului de mediu care să prelungească termenul de depunere la Urban Serv Botoşani, soluţia este depozitarea temporară pe rampa de sortare a societăţii Diasil”, a declarat ieri viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei.

Drept urmare, începând de ieri, camioanele cu gunoi ale Rosal, care aduceau acolo gunoiul produs în Suceava pentru a fi selectate deşeurile reciclabile, după care transportau deşeurile rămase, compactate, la Botoşani, au început să îşi lase încărcătura acolo.

Conform administratorului societăţii DIASIL, Anton Curelaru, zilnic sunt aşteptate să fie aduse acolo şi depozitate cam 15 camioane cu gunoi, care vor fi în continuare sortate, încât numai ce nu se poate recupera va fi depozitat temporar acolo. Soluţia de criză găsită de autorităţi nu e deloc de durată:

“Chiar şi aşa, cu sortarea deşeurilor şi reciclarea materialelor plastice, metalice şi a cartoanelor, rampa de sortare nu poate fi folosită pentru depozitarea deşeurilor menajere mai mult de două săptămâni. Este o soluţie pe care noi nu ne-am dorit-o, dar pe care trebuie să o aplicăm pentru că nu există alternative. Gunoiul depozitat acolo ne încurcă şi pe noi în activitatea noastră, ne aduce costuri suplimentare, de igienizare şi întreţinere, dar provoacă şi nemulţumiri celor din jur, în principal din cauza mirosului. De aceea sper ca depozitul temporar de deşeuri de la Botoşani să fie autorizat cât mai repede, să ducem acolo tot gunoiul ce se strânge acum la noi în rampă”, a adăugat directorul Diasil Service.

Dacă autorităţile centrale nu vor autoriza groapa temporară de gunoi de la Botoşani, în două săptămâni administraţia suceveană se va confruntă cu o problemă extrem de gravă – va trebui să ţină în braţe cele 200 de metri cubi de gunoi produs zilnic, sau să îl transporte la distanţe şi mai mari decât până acum, la Darabani, Săveni sau Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoiul sucevenilor, depozitat de nevoie la Iţcani.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Gunoiul sucevenilor, depozitat de nevoie la Iţcani4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 iul 2012, 11:26:38
Lungule , ai comis-o din nou !
Ştii în ce te transformă asta ?
Un iţcănean ţi-ar spune : bo*
Io-s elegant,zic: eşti năpasta !

2.   Bravo inteligenta miscare! trimis de
(18 iul 2012, 11:26:45
Pe caldurile astea te apuci sa depozitezi gunoaie menajere in oras (intre case) focar de infectii, putoare ... Bravo! Ps. Lucian Hasovschi ameninta acu vreo 2 ani ca vom avea tomberoane pentru colectarea diferentiata a deseurilor si ca ne veti umple de amenzi daca nu le utilizam... noi in ca le asteptam (chiar vrem sa depozitam separat gunoiul)
3.   Ce draaqu pute așa urât în Suceava? trimis de
(18 iul 2012, 11:43:31
(apă ioc, gunoaie gârlă, potăi buluc!)
thinkinghypnotizeddohsillysick
Hai să puțiți BINE, citizeni ai mileniului trii.
hee hee
devil
4.   Sorins1 trimis de
(18 iul 2012, 13:25:35
Va rog nu mai faceti gunoaie,macar vreo 3 saptamani,Domn Primar,este in concediu,dupa ce revine rezolva el,ca de asta l-am votat.
5.   Catre autoritatile din suceava trimis de
(18 iul 2012, 23:56:56
Domnilor renuntati macar odata la vacante, campanii de sustinere si demitere a presedintelui si aratati-ne cit sinteti de capabili pentru posturile pe care le ocupati si faceti-va munca pentru care sinteti platiti cu banii nostri de taxe si impozite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei