Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2012 - Anul XVII, nr. 165 (5070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Lideri PDL vor nerealizarea cvorumului la referendum. Aici drumurile noastre se despart

Miercuri, 18 Iulie 2012 (13:29:47)

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, la gandul.live, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

"Sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart", a spus Băsescu.

El a arătat că lideri PDL consideră că nu trebuie să fie obligaţia preşedintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL şi a majorităţii parlamentare care l-au suspendat.

"Iar eu spun că nu. Eu îi chem pe români să vină la vot nu în calitate de preşedinte cu un procent mai mic sau mai mare în sondaje, ci în calitate de cetăţeni", a spus Băsescu.

El a precizat că le cere cetăţenilor să aibă la urne pe 29 iulie "o opţiune pro-europeană", pentru a evita intrarea ţării într-o lungă perioadă de izolare.

De asemenea, întrebat despre ce va face dacă referendumul va fi invalidat, însă o majoritate solidă a votanţilor se vor fi exprimat pentru destituirea sa, Băsescu a subliniat că nu vrea să discute în prezent despre acest scenariu.

"Sunt gata să îl discutăm pe data de 30 dimineaţa. Eu am un singur obiectiv, mobilizarea românilor să vină la vot. Eu vreau ca acest referendum să fie valid. Ceea ce este în sufletul meu este credinţa că românii sunt mai buni decât politicienii, mai înţelepţi. Înţelepciunea colectivă niciodată nu a ratat în România", a spus Băsescu.

Totodată, el a adăugat că a evitat şi genul de abordare că nu va recunoaşte referendumul, deoarece şi parlamentarii nu au luat în seamă referendumul din 2009 pentru revizuirea Constituţiei.

Marius Frăţilă, marius.fratila@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Lideri PDL vor nerealizarea cvorumului la referendum. Aici drumurile noastre se despart.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Lideri PDL vor nerealizarea cvorumului la referendum. Aici drumurile noastre se despart0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei