Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2012 - Anul XVII, nr. 159 (5064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filip: Senatul a primit scrisoarea premierului, aşteptăm motivarea CC pentru a convoca Parlamentul

Miercuri, 11 Iulie 2012 (14:34:05)

Preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a primit scrisoarea premierului privind corelarea textelor de legi privind referendumul, el arătând că se aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale pentru convocarea unei sesiuni extraordinare.

"Am luat în considerare nevoia, necesitatea urgentă a convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, ne-am făcut o gândire vizavi de anumiţi paşi procedurali, pentru că trebuie convocat Biroul Permanent, Comisia juridică şi apoi plenul", a spus Petru Filip.

Potrivit acestuia, singura chestiune care blochează Senatul, în acest moment, să ia o decizie legată de date şi ore este motivarea Curţii Constituţionale. "Motivarea este principalul subiect al armonizării actelor juridice. Degeaba îi chemăm pe senatori. Ceea ce ştim e despre ce discutăm, Legea 3 şi Ordonanţa 42, dar trebuie să ai, în contrapondere, observaţiile Curţii, justificate, nu doar comunicatul de presă, care poate da naştere la interpretări", a spus senatorul.

Preşedintele interimar al Senatului a explicat că şi o decizie a preşedintelui interimar, Crin Antonescu, este legată tot de publicarea motivării Curţii Constituţionale. "Şi preşedintele interimar trebuie să primească motivarea CC în vederea promulgării sau a nepromulgării şi eventual şi a trimiterii, din partea lui, la Parlament", a mai spus Filip, adăugând că Parlamentul poate demara procedura de alieniere a legilor, separat, fără a aştepta legea de la Cotroceni, întrucât există o solicitare din partea Executivului, în acest sens.

Petru Filip a declarat că, din punctul său de vedere, Parlamentul se poate convoca cât mai repede, iar Senatul, care este primă Cameră sesizată în acest caz, poate lucra şi săptămâna viitoare, pentru a da un raport în Comisia juridică şi un vot în plen, dar acest lucru depinde numai de momentul în care Curtea Constituţională va decide să publice motivarea pe legea referendumului.

La rândul său, senatorul PNL Ioan Ghişe, membru în Comisia juridică, a declarat pentru MEDIAFAX, că proababil săptămâna viitoare vor avea loc discuţii despre necesitatea convocării unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului.

Ghişe a explicat că şi preşedintele interimar Crin Antonescu are un termen de 20 de zile în care să reflecteze asupra implicaţiilor înlegătură cu legea aceasta şi va decide dacă o trimite înapoi la reexaminare sau o promulgă.

"În funcţie de asta se va convoca şi Parlamentul, probabil", a mai spus liberalul.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că a trimis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare în care propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să coreleze toate textele de legi privind referendunul cu decizia Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că a trimis preşedinţilor celor două camere al Parlamentului o scrisoare în care propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să coreleze toate textele de legi privind referendunul cu decizia Curţii Constituţionale.

El a arătat că modul de derulare a referendumului va fi stabilit de către Parlament.

Guvernul a transmis ulterior un comunicat în care arată că, având în vedere decizia Curţii Constituţionale pronunţată în 10 iulie asupra Legii pentru modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 privind
organizarea şi desfăşurarea referendumului, premierul Victor Ponta a trimis preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului o scrisoare prin care le adresează rugămintea de a analiza posibilitatea organizării în cât mai scurt timp a unei sesiuni extraordinare.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Guvernul a atransmis un comunicat în care anunţă că va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul Legii referendumului, precizând totodată că este sarcina Parlamentului să pună cât mai repede în acord legislaţia privind referendumul cu decizia luată de Curte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filip: Senatul a primit scrisoarea premierului, aşteptăm motivarea CC pentru a convoca Parlamentul.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filip: Senatul a primit scrisoarea premierului, aşteptăm motivarea CC pentru a convoca Parlamentul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei