Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2012 - Anul XVII, nr. 159 (5064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Programul manifestărilor

Zilele Humorului 2012 - Festivalul festivalurilor în inima Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Zilele Humorului, “festivalul festivalurilor în inima Bucovinei”, aşa cum l-au „decretat” organizatorii, se vor desfăşura cu fast în intervalul 12 - 15 iulie.

 

„Borne tradiţionale” şi manifestări noi,care vor ridica cota de atractivitate a sărbătorii

Suitei de manifestări, care are câteva „borne tradiţionale” (Târgul meşteşugarilor, Festivalul Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la Gura Humorului”, Festivalul gastronomic „Barabula de Aur”), i se vor adăuga în acest an manifestări noi (Festivalul internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Steaua de Cristal”), care vor ridica cota de atractivitate a marii sărbători humorene.

Începând de mâine, 12 iulie, se dă startul la petrecere (la ora 16:00) în Parcul de distracţii (Satul de vacanţă - Tabăra Balada), iar răcoarea serii va concentra publicul (ora 18:00) în jurul Scenei mari din Parcul Ariniş la Kiss Tour DJ.

Vineri, Parcul de distracţii din Satul de vacanţă se deschide de la ora 10:00. Amatorii de întreceri sportive vor avea parte (între orele 10:00-12:00) de Rugby Tag, la Baza de Agrement Ariniş, iar în Parcul central al oraşului meşterii şi artizanii îşi vor etala produsele, începând cu ora 12:00, la cea de-a VII-a ediţie a Târgului meşteşugarilor.

 

„Oportuniştii” de la Salon, „Steaua de Cristal” şi Balul gospodarilor

Având ca temă „Oportuniştii”, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 16:00, vernisajele salonului şi ale expoziţiilor personale din cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică “Umor la Gura Humorului”, iar pe esplanada muzeului vor funcţiona (ora 17:00) atelierele de grafică ale graficienilor şi caricaturiştilor.

Între orele 17:00 - 22:00, pe Scena mare din parcul Ariniş se va desfăşura prima ediţie a Festivalului internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret„Steaua de Cristal”, concurs care antrenează peste 60 de copii talentaţi din zece ţări ale lumii.
Noaptea, de la ora 22:00, pe aceeaşi scenă va avea loc concertul trupei Spitalul de Urgenţă, iar de la ora 23:00, Casa Elena de la Voroneţ va găzdui Balul gospodarilor.

 

Festivalul “Barabula de Aur”,„Cel mai puternic om din Bucovina” şiconcertul Holograf

Sâmbătă, 14 iulie, la ora 10:00 (la aceeaşi oră la care Parcul de distracţii, din Satul de vacanţă - Tabăra Balada, şi Târgul meşteşugarilor, din Parcul central al oraşului, îşi aşteaptă din nou vizitatorii), în Sala de sport din Parcul Ariniş se va desfăşura cea de-a VI-a ediţie a Concursului naţional de tenis de masă.

Tot acolo (pe faleza Moldovei), la ora 12:00, gurmanzii vor fi prezenţi la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului gastronomic de gătit în aer liber “Barabula de Aur”, ediţie care în anul de debut (2009) s-a desfăşurat (şi credem că se poate desfăşura în continuare) sub deviza propusă de primarul Marius Ursaciuc “Fie criza cât de mare, barabula e scăpare!”.
Până la ora 22:00, când pe Scena mare din în Parcul Ariniş este programat concertul trupei Holograf, publicul va participa (începând cu ora 13:00) la concursurile forestiere desfăşurate sub genericul „Cel mai puternic om din Bucovina” la baza Pârtiei „Şoimul” şi la cea de-a doua zi a Festivalului internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Steaua de Cristal” (orele 17:00 - 22:00, pe Scena mare - Parcul Ariniş).

 

Premierea olimpicilor, „Nunta de Aur” şi Parada portului popular

Duminică, zi în care între orele 8:00-10:00, în Satul de vacanţă - Tabăra Balada, se va desfăşura Concursul de cros, în Sala mare a Primăriei Gura Humorului va avea loc (la ora 10:00) festivitatea de premiere a olimpicilor locali.

Festivalul gastronomic “Barabula de Aur” îi aşteaptă din nou (de la ora 12:00) pe gurmanzi pe faleza Moldovei, iar Sala de sport din Parcul Ariniş va găzdui (între orele 12:00 - 15:00) Concursul de fotbal “Prichindeii”.

Şi în acest an cuplurile care aniversează „Nunta de Aur” vor fi sărbătorite la Gura Humorului (ora 12:30 - Liturghie la Catedrală, urmată de masă festivă la Restaurantul Moldova), iar la ora 13:00, la Baza de Agrement Ariniş va avea loc mult aşteptata Paradă a portului popular românesc şi al minorităţilor naţionale din Bucovina.

 

Laureaţii Festivalului „Umor la Gura Humorului”, concurs de skandenberg, spectacol folcloric, concert Mandinga

Duminică, la ora 13:30, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina va avea loc festivitatea de premiere a laureaţilor celei de-a XXII-a ediţii aFestivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică “Umor la Gura Humorului”, la ora 14:00, la baza Pârtiei “Şoimul”; în cadrul competiţiei “Cel mai puternic om din Bucovina”, se va desfăşura concursul de skandenberg, iar pe Scena mare din Parcul Ariniş vor avea loc spectacolul susţinut de Maria Macovei şi invitaţii ei (orele 14:30-17:00 - spectacol care-i va aduce pe scenă pe Ştefania Rareş, Dorina Oprea, Gabriela Teişanu, Cătălin Maximiuc, Marius Zgâianu, Alexandru Brădăţan, Angelica Flutur, Ancuţa Ucraineţ, Luminiţa Croitoru Chiriac, Dănuţ Onoiu, Iulia Mihai) şi finala Festivalului “Steaua de Cristal” (orele 17:00-22:00).

Între orele 18:00-19:00, la piscina acoperită din Parcul Ariniş se va desfăşura cea de-a II-a ediţie a Concursului de nataţie “Sirena din Piscină”, iar noaptea se va încheia, după concertul trupei Mandinga (ora 22:00, Scena mare - Parcul Ariniş), cu un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Humorului 2012 - Festivalul festivalurilor în inima Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Zilele Humorului 2012 - Festivalul festivalurilor în inima Bucovinei5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei