Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2012 - Anul XVII, nr. 159 (5064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE, România nu a încălcat niciun Tratat

Miercuri, 11 Iulie 2012 (19:01:14)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu există niciun motiv pentru convocarea Comisiei Europene, el precizând că România nu a încălcat niciun tratat la nivel european.

"Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă de legalitate şi constituţionalitate în România şi nu există niciun motiv ca să fie convocată Comisia Europeană, pentru că România nu a încălcat nici Tratatul UE, nci tratatele UE", a spus Zgonea.

El a precizat că aşteaptă un comunicat din partea vicepreşedintelui Comisiei, Viviane Reding, în care aceasta să precizeze în baza cărui articol din Tratat a convocat Comisia Europeană.

"Pe cale de consecinţă, nu văd motivele (convocării - n.r.). Aştept un comunicat al doamnei Reding - sub umbrela cărui articol din Tratat poate convoca Comisia Europeană şi care sunt motivele, pentru că trebuie să le prezinte", a spus Zgonea.

El a menţionat că acest tip de anunţuri, cum este cel făcut de Viviane Reding, trebuie văzute din perspectiva luptei politice dintre familiile politice europene.

"Şi aceste comunicate trebuie văzute în această poziţie. Nu cred că există vreo problemă pentru Româna. Sunt încrezător şi am avut discuţii pe canalele Parlamentelor naţionale, iar Parlamentele naţionale şi conducătorii lor, cei care înţeleg politica naţională, ştiu că România a respectat toate principiile democratice şi angajamentele pe care le-a făcut, iar procesul de suspendare al preşedintelui şi procesele premergătoare sunt în limita legalităţii şi constituţionalităţii în România", a spus Zgonea.

Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România, afirmă comisarul UE al Justiţiei, Viviane Reding, citată de AFP şi de agenţia italiană ANSA.

Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea faţă de situaţia din România, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agenţiei italiene ANSA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE, România nu a încălcat niciun Tratat.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE, România nu a încălcat niciun Tratat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei