Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2012 - Anul XVII, nr. 159 (5064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un fost şef al Poliţiei de Frontieră Vaslui a câştigat un proces intentat Poliţiei Române

Miercuri, 11 Iulie 2012 (18:38:25)

Un fost şef al Poliţiei de Frontieră Vaslui a câştigat un proces intentat, la sfârşitul lui 2010, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră după ce s-a constatat că a fost destituit abuziv din funcţia de conducere pentru neglijenţă în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Potrivit sentinţei date de Curtea de Apel Bucureşti, comisarul Vasile Cernat va trebui reîncadrat pe funcţia deţinută înainte de a fi sancţionat de către IGPF, respectiv cea de adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră Vaslui.

În plus, IGPF va trebuie să plătească despăgubiri reprezentând diferenţele de drepturi salariale din momentul în care a fost destituit, adică 1 noiembrie 2010, şi până la reîncadrarea în funcţia de conducere.

Sentinţa instanţei este definitivă, ea însă putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

"Practic, prin această sentinţă, s-a desfiinţat tot ceea ce mi s-a imputat atunci când am fost destituit. Eu am urmat paşii legali şi am contestat încă de la acea vreme la IGPF măsura demiterii din funcţie, cerere ce mi-a fost respinsă. Acum urmează să fiu reîncadrat pe post şi să mi se plătească diferenţele salariale. Nu ştiu despre câţi bani este vorba, dar cu siguranţă vor fi câteva zeci de mii de lei", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX comisarul Vasile Cernat.

Imediat după ce a fost destituit din funcţia de adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră Vaslui, Vasile Cernat a primit o funcţie de execuţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, preluând sarcinile de serviciu ale unui subofiţer.

Comisar Vasile Cernat a fost destituit în urma unor controale derulate de IGPF la nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, constatându-se nereguli în activitatea derulată ca adjunct al şefului instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost şef al Poliţiei de Frontieră Vaslui a câştigat un proces intentat Poliţiei Române.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Un fost şef al Poliţiei de Frontieră Vaslui a câştigat un proces intentat Poliţiei Române4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei