Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2012 - Anul XVII, nr. 159 (5064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nici o schimbare

Cei 12 indivizi arestaţi în reţeaua hoţilor din conturile clienţilor băncilor italiene rămân după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Decizia Tribunalului Suceava din cursul săptămânii trecute a rămas neschimbată la Curtea de Apel Suceava. Magistraţii acestei instanţe au respins pe linie recursurile formulate în dosarul furtului de un milion de euro din conturile mai multor clienţi ai băncilor din Italia. În aceste condiţii, cele 12 persoane arestate joi rămân după gratii, iar cei patru indivizi cărora li s-a impus interdicţia de a părăsi localitatea rămân în libertate.

Cei arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile sunt: Alex-Alin Scânteie, de 24 de ani, Tiberius Murgoci, de 26 de ani, Gabriel Maciuc, de 29 de ani, Cristian Alexandru Colibaba, de 26 de ani, Daniel Puha, de 22 de ani, Vasile Matei, de 40 de ani, toţi din municipiul Rădăuţi, Constantin Liviu Olariu, de 33 de ani, din municipiul Suceava, Raul-Alexandru Matner, de 24 de ani, din oraşul Siret, Claudiu Ignat, de 32 de ani, din judeţul Botoşani, Ragnat Szabo, de 23 de ani, din municipiul Sibiu, Ionel Gherasim, de 34 de ani, din municipiul Iaşi, şi Florin Cosmin Mangu, de 19 ani, din municipiul Constanţa.

În libertate rămân Alin Alexandru Rusu, de 28 de ani, Cătălin Andrei Iurescu, de 26 de ani, Emanuel Ioan Covaşă, de 27 de ani, toţi din Rădăuţi, respectiv Petronela Popescu, de 34 de ani, din Arad.

Pentru alte persoane, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au propus arestarea în lipsă. Propunerea trebuia discutată luni, dar la cererea avocaţilor s-a dat un nou termen pentru ziua de vineri, 13 iulie.

 

Care sunt acuzaţiile din acest dosar

Potrivit procurorilor DIICOT Suceava, lider al grupării era Tiberius Murgoci. Acesta „deţinea o poziţie centrală coordonând activităţile infracţionale desfăşurate cu privire la procurarea, transportul şi preluarea de carduri bancare Poste Italiane SpA. Acestea urmau a fi folosite la efectuarea de transferuri frauduloase de fonduri, efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri aparţinând unităţilor bancare din Italia, Germania, Anglia, Grecia şi România prin utilizarea cardurilor respective de ceilalţi membri ai grupului, verificarea conturilor bancare Poste Italiane SpA ale căror date de acces au fost obţinute prin activităţi de tip phishing cu privire la soldul disponibil şi posibilitatea efectuării de transferuri din acestea, modul de împărţire şi transmitere a sumelor de bani obţinute în urma activităţilor infracţionale”.

Potrivit anchetatorilor, fiecare membru al grupării avea sarcini bine definite. Astfel, în timp ce unii membri ai grupării se ocupau cu activităţi de phishing prin care obţineau în mod fraudulos datele de acces la conturi bancare online banking, alţii procurau din Italia carduri bancare Poste Italiane SpA şi le trimiteau altor persoane, alţi indivizi aveau ca sarcină ridicarea coletelor în care se găseau cardurile, iar o altă ramură a grupului verifica soldul disponibil şi efectua retrageri în numerar, respectiv transferuri frauduloase de fonduri.

Componenţa grupării s-a modificat periodic, în funcţie de interesele fiecărei persoane în parte, unii dintre cei implicaţi dorind să câştige mai mulţi bani. Pe parcursul anchetei, procurorii au aflat că fiecare card bancar era alimentat cu sume cuprinse între 800 şi 1.500 de lei, dar majoritatea retragerilor frauduloase de numerar se făceau pentru suma de 1.000 de lei.  

Gruparea a fost destrămată săptămâna trecută, după ce oamenii legii au efectuat 28 de percheziţii în România şi una în localitatea Tubingen - Germania, la un imobil aparţinând unuia dintre liderii grupării. Percheziţia din Germania l-a vizat pe Ionuţ Liviu Ilisoi, de 31 de ani, un tânăr originar tot din Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 12 indivizi arestaţi în reţeaua hoţilor din conturile clienţilor băncilor italiene rămân după gratii.
 Vizualizări articol: 2099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei 12 indivizi arestaţi în reţeaua hoţilor din conturile clienţilor băncilor italiene rămân după gratii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei