Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2012 - Anul XVII, nr. 159 (5064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bălan: Cauza nu are nicio legătură cu telefonul dat premierului Victor Ponta

Miercuri, 11 Iulie 2012 (17:28:19)

Procurorul George Bălan, suspendat din CSM şi cercetat alături de magistratul Marcel Sâmpetru, a declarat, miercuri, că această cauză nu are nicio legătură cu telefonul dat premierului Victor Ponta pentru a stabili o întâlnire cu acesta.

"Cauza nu are nicio legătură cu telefonul dat premierului Victor Ponta", a spus procurorul George Bălan, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat mai puţin de o oră.

Avocatul lui Bălan a spus că acesta este acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Potrivit avocatului, procurorii i-au prezentat lui George Bălan învinuirile în acest dosar şi l-au rechemat la DNA joi la prânz.

Imediat după plecarea lui Bălan a ieşit de la DNA şi şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Vlad Adrian Mihai, care a fugit de jurnalişti.

Şi procurorul Marcel Sâmpetru a fost la DNA, acesta declarând că nu îl cunoaşte personal pe Victor Ponta, nu s-a întâlnit şi nu a vorbit cu premierul.

Avocatul lui Sâmpetru a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus acestuia la cunoştinţă acuzaţia, respectiv cea prevăzută de articolul 12 din Legea 78/2000, care se referă la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Totodată, avocatul a precizat că Sâmpetru se va prezenta la DNA în zilele următoare.

Comisarul şef al Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ilfov, Vlad Adrian Mihai, este învinuit că a folosit informaţiile nedestinate publicităţii la care avea acces în virtutea funcţiei şi a permis accesul unor persoane neautorizate la astfel de informaţii, susţin anchetatorii DNA.

De asemenea, procurorul Marcel Sâmpetru l-ar fi instigat, în repetate rânduri, pe comisarul şef Vlad Mihai să-i permită accesul la date şi informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, lucru pe care l-a şi făcut, potrivit procurorilor anticorupţie.

Scopul ar fi fost acela de obţinere a unor foloase necuvenite atât pentru Mihai, cât şi pentru Sâmpetru ori pentru alte persoane, cum ar fi menţinerea în funcţie a şefului SIPI Ilfov, accederea în funcţii de conducere a lor sau a altor persoane agreate, verificarea situaţiei juridice pentru asigurarea apărării în eventualitatea unor anchete penale, explică sursele citate.

Activităţile celor doi s-ar desfăşurat în prezenţa procurorului George Bălan, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), "care, atât prin prezenţă cât şi prin atitudinea efectivă de încurajare a acestora, cât şi prin legătura afirmată cu o persoană care a beneficiat de unele informaţii furnizate de Vlad Mihai, din partea căreia a transmis lui Vlad Mihai şi lui Sâmpetru Marcel că le va mulţumi, a comis în mod repetat acte de complicitate materială şi morală" la infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000 privind fapte de corupţie.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a încuviinţat, marţi, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii având calitatea de învinuiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: Cauza nu are nicio legătură cu telefonul dat premierului Victor Ponta.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bălan: Cauza nu are nicio legătură cu telefonul dat premierului Victor Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei