Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va lua o decizie privind gazele de şist şi Roşia Montană numai după alegerile din toamnă

Vineri, 8 Iunie 2012 (15:37:41)

Guvernul vrea să amâne până după alegerile parlamentare deciziile privind gazele de şist şi proiectul Roşia Montană, a declarat premierul Victor Ponta într-un interviu acordat Bloomberg.

"Vreau să discut serios chestiunea anul viitor, ţinând cont pe de o parte de protecţia mediului şi, pe de altă parte, de interesul României de a-şi asigura resruse suplimentare de energie. Din păcate, interese legitime de mediu şi de dezvoltare a afacerilor au fost absorbite în campania politică", a afirmat premierul.

România încearcă să găsească noi surse de energie pentru a-şi reduce dependenţa de importurile de gaze naturale din Rusia şi pentru a compensa declinul natural al producţiei interne de hidrocarburi din surse tradiţionale. Pe lângă resursele potenţiale care ar putea fi exploatate în viitor de OMV Petrom şi Exxon Mobil în Marea Neagră, Chevron a obţinut anul trecut licenţe de explorare a gazelor de şist.

Metoda de extracţie prin fracturarea hidraulică a rocilor de şist este controversată şi a provocat proteste şi în România.

După învestire, guvernul Ponta a impus un moratoriu pe extracţia de gaze de şist până la finalizarea studiilor europene privind impactul fracturării hidraulice asupra mediului. Franţa şi Bulgaria au interzis deja procedeul, din motive de mediu, iar metoda a fost suspendată în Marea Britanie şi landul german Renania de Nord - Westphalia.

Totodată, una dintre principalele surse potenţiale de creştere economică pe termen mediu este proiectul minier de la Roşia Montană, dezvoltat de un consorţiu format din compania Gabriel Resources, înregistrată în Canada, cu 80% din acţiuni, şi Guvernul român, care deţine restul de 20% din compania de proiect.

Roşia Montană Gold Corporation mai are nevoie de avizul de mediu pentru a începe lucrările la amenajarea minei.

Ponta a declarast, pentru Bloomberg, că poziţia guevrnului privind proiectul minier a rămas neschimbată. Compania trebuie să respecte cele mai înalte standarde şi garanţii de mediu, să ofere statului o participaţie mai mare la proiect şi să renunţe la activităţi de lobby politic înainte de a putea contrinua dezvoltarea proiectului, a spus premierul.

"Atunci când aceste condiţii vor fi îndeplinite, putem merge înainte fără nicio problemă. Vreau investiţii şi locuri de muncă în România, dar aceste condiţii sunt obligatorii", a arătat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va lua o decizie privind gazele de şist şi Roşia Montană numai după alegerile din toamnă.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va lua o decizie privind gazele de şist şi Roşia Montană numai după alegerile din toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei