Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţi de pază, ospătari, instalatori, bucătari, menajere - meserii ale candidaţilor la CGMB

Vineri, 8 Iunie 2012 (14:29:50)

Casnice, mecanici, instalatori, şomeri, şoferi, agenţi de pază, ospătari, un instructor de fitness, o coafeză, un barman, un bucătar, o menajeră, un maseur, o croitoreasă se numără între candidaţii care se vor confrunta în alegerile locale pentru un loc în Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Dacă pe listele propuse de competitorii electorali pentru Consiliul General cea mai mare parte dintre candidaţi au studii superioare, fiind profesori, economişti, jurişti sau ingineri, printre aceştia se numără şi candidaţi cu studii medii, cum ar fi zidari, tâmplari, lăcătuşi, electricieni, sudori şi secretare, care vor să decidă pentru soarta Capitalei în următorii patru ani.

Astfel, Partidul Social Democrat al Muncitorilor propune drept candidaţi, alături de un muzician, doi jurnalişti, pensionari, mai mulţi studenţi şi un cameraman, un maistru de instalaţii, un maistru electro-mecanic, un prelucrător prin aşchiere, un reglor, un muncitor, un mecanic auto, un lăcătuş mecanic.

Vor ca, din partea acestui partid, să contribuie cu experienţa proprie, la bunul mers al administraţiei municipiului şase şoferi, un tâmplar, un un zidar, un bucătar, un ospătar, dar şi coafeză şi o femeie "de profesie casnică".

PRM propune, printre candidaţii săi, un biolog, un artist liric, medic veterinar şi un regizor de montaj, precum şi o casnică de profesie inginer, un pensionar de profesie maistru sculer şi un mecanic de locomotivă.

Sperând că vor fi omul potrivit la locul potrivit în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, mai candidează un paznic, de profesie lăcătuş mecanic, un instructor de fitness, având ca profesie de bază cea de tipograf, şi un inginer care declară la rubrica "ocupaţie" că este preşedinte al unei asociaţii de proprietari.

Pentru cele 55 de locuri în CGMB, PDL a înregistrat o listă cu 69 de candidaţi, dintre care 24 sunt directori. Listele cuprind mai mulţi administratori, manageri şi consilieri, un politolog şi un conferenţiar universitar, dar şi un electrician şi un maistru constructor fără ocupaţie.

Alături de un profesor doctor inginer, un inginer diplomat, un şef care de producţie, un medic rezident şi un silvicultor, mai vor să decidă, din partea UNPR, în toate problemele de interes local ale oraşului Bucureşti, un asistent medical, un merceolog, un şofer, un candidat fără ocupaţie, de profesor inginer şi jurist, un tehnician, un tehnoredactor fără ocupaţie şi un mecanic pentru motoare de avioane.

Sperând să găsească locul potrivit în slujba cetăţenilor Municipiului Bucureşti, candidează, de asemenea, un funcţionar administrativ, de profesie instalator tehnico-sanitare, un profesor de educaţie fizică şi sport având ocupaţia de administrator şi un mecanic auto care este şef de departament.

USL are drept candidaţi pentru acest consiliu un conferenţiar universitar, un conferenţiar universitar doctor, un decan, un profesor universitar, un doctor inginer, un medic primar şi unul veterinar, un jurnalist, un funcţionar public şi un absolvent de ştiinţe politice, şomeri şi un profesor de desen având ocupaţia de manager.

PNŢCD doreşte ca reprezentanţi în consiliu un regizor, trei artişti plastici, un dentist, un fizician, un biolog, un geolog, un fotoreporter şi doi jurnalişti, un inginer casnică, un electrician şi un electro-mecanic pensionar.

Unsprezece şoferi, candidând din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, doresc să fie consilieri generali, alături de doi motostivuitorişti, doi mecanici, un electrician, un sudor, un tinichigiu, un mecanic auto, o casieră, un marochiner, un curier şi un poliţist pensionar.

Din 51 de candidaţi ai Partidului Ecologist Român, opt sunt administratori, pe liste figurând mai mulţi pensionari, un fotoreporter, un şofer şi un asistent medical.

În competiţia pentru consiliul care va asigura cadrul necesar pentru furnizarea în Bucureşti a serviciilor publice de interes local privind educaţia, serviciile sociale, sănătatea, cultura, ordinea publică şi situaţiile de urgenţă, Partidul Verde intră, printre alţii, cu un economist şi un metrolog care în prezent sunt femei casnice, trei şoferi, trei instalatori, doi strungari, un electrician, un sudor, un constructor şi un lucrător comercial şomeri, un barman şi o vânzătoare.

Forţa Civică a ales să pună pe lista de candidaţi şase operatori, dintre care cinci de profesie biolog, doi şoferi, trei şomeri, de profesie inginer, topograf, respectiv funcţionar public, un violonist şi un casier, amândoi pensionari, un casier de profesie informatician, un cercetător ştiinţific, dar şi un agent de pază, un tâmplar şi o secretară.

Din partea Partidul Alianţa Socialistă, vor să obţină un mandat de consilier general un conferenţiar universitar, un lector şi un profesor universitar, dar şi un agent de pază, un matriţer, un şofer intervenţie, un strungar pensionar, un maistru mecanic, un preparator produse din carne, un confecţioner încălţăminte, un vopsitor, un croitor şi un patiser.

Pe buletinele de vot, din partea acestui partid, vor mai fi înscrişi şi un bobinator care lucrează ca menajeră şi un însoţitor de zbor de profesie de filolog.

Partidul Uniunea Ecologistă din România şi-a ales drept candidaţi un pictor, un geograf, un analist politic, un ofiţer maritim, un lector universitar, un jurnalist, pe lista pentru CGMB mai putând fi regăsiţi trei şomeri - un economist, un inspector Sanepid şi un şofer -, mai mulţi pensionari, un preşedinte de sindicat şi un "team leader".

Mai vor să îşi aducă contribuţia la bunul mers al urbei un merceolog, un şofer, un stilist, doi casieri, o secretară, un şofer de profesie tinichigiu, un agent de pază de profesie mecanic, un impresar artistic, un mecanic, un sculer matriţer, un montator PVC şi doi ospătari.

Şase şoferi, un gestionar, un inginer fără ocupaţie, un maistru, o secretară, un recuziter şef, un maseur şi o croitoreasă vor să facă parte din administraţia locală a Municipiului, din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, lângă un fizian, un cadru universitar, doi actori, un doctor în geopolitică şi un realizator TV.

Partidul Socialist Român propune alegătorilor, alături de alţi candidaţi, doi şoferi de profesie psiholog, un şef de service auto şi un inginer şomer.

Un casier volant şi un şofer de TIR sunt doi dintre candidaţii Partidul Popular pentru funcţia de consilier general.

Din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale şi-au depus candidatura un număr de paisprezece pensionari, un regizor, o casnică de profesie jurist, un mecanic, un sudor şi un lăcătuş mecanic.

Consiliul local are, potrivit Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, initiaţiva şi hotărăşte în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale.

Consiliul local are atribuţii în organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului, al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi al societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes local, în dezvoltarea economico-socială a municipiului, în administrarea domeniului public şi privat al oraşului, precum şi în gestionarea serviciilor furnizate către cetăţeni.

Potrivit legii, CGMB aprobă, la propunerea primarului, bugetul local, virările de credite, modul de utilizare a rezervei bugetare, contractarea şi/sau garantarea împrumuturilor, precum şi contractarea de datorie publică locală prin emisiuni de titluri de valoare, stabileşte şi aprobă impozitele şi taxele locale.

Printre atribuţiile CGMB se mai numără aprobarea, la propunerea primarului, a documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrările de investiţii de interes local, aprobă strategiile privind dezvoltarea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale, asigură realizarea lucrărilor.

Membrii CGMB hotărăsc darea în administrare, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publică ale municipiului, aprobă documentaţiile de amenajare a teritoriului şi urbanism ale localităţilor, atribuie sau schimbă denumiri de străzi, de pieţe şi de obiective de interes public local.

În exercitarea atribuţiilor, consiliul local asigură cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind educaţia, serviciile sociale, sănătatea, cultura, ordinea publică, situaţiile de urgenţă, protecţia şi refacerea mediului, dezvoltarea urbană, drumurile publice, serviciile comunitare de utilitate publică: alimentare cu apă, gaz natural, canalizare, salubrizare, energie termică, iluminat public şi transport public local.

Eliana Rădulescu, eliana@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţi de pază, ospătari, instalatori, bucătari, menajere - meserii ale candidaţilor la CGMB.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agenţi de pază, ospătari, instalatori, bucătari, menajere - meserii ale candidaţilor la CGMB5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei