Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere Parlamentului ratificarea modificării la Tratatul UE privind stabilitatea zonei euro

Vineri, 8 Iunie 2012 (14:35:39)

Preşedintele Băsescu a adresat o scrisoare preşedinţilor Camerelor Parlamentului, solicitând adoptarea "cât mai urgent posibil" a proiectului de lege de ratificare a Deciziei Consiliului European privind modificarea Tratatului UE pentru instituirea mecanismului de stabilitate a zonei euro.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri, 8 iunie a.c., o scrisoare preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta - Alma Anastase, informează un comunicat al Preşedinţiei.

Conform sursei citate, şeful statului precizează în scrisoare că Decizia Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie, privind modificarea art.136 din Tratatul privind funcţionarea UE cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre ale zonei euro, datează încă din 25 martie 2011, iar supunerea spre ratificare Parlamentului României a fost făcută printr-un Decret al Preşedintelui publicat în Monitorul Oficial în 8 decembrie 2011.

"Am convingerea că veţi înţelege necesitatea urgentării adoptării proiectului de lege sus menţionat, acest lucru fiind un mod de a ne îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri din Uniunea Europeană", se arată în scrisoarea transmisă de şeful statului lui Blaga şi Anastase.

"În calitate de Preşedinte al României şi de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării României la Uniunea Europeană, alături de Parlament şi în conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constituţia României, vă adresez rugămintea de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a Proiectului de lege pentru ratificarea Deciziei Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie 2011 de modificare a art. 136 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro. Decizia Consiliului European 2011/199/UE a fost supusă ratificării Parlamentului prin Decretul nr. 892 din 2 decembrie 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 866 din 8 decembrie 2011", se mai arată în textul scrisorii transmise de şeful statului.

În Decizia Consiliului European, publicată în Jurnalul Oficial al UE, se menţionează că la articolul 136 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene se introduce un alineat cu următorul text: "Statele membre a căror monedă este euro pot institui un mecanism de stabilitate care urmează să fie activat în cazul în care este indispensabil, pentru a garanta stabilitatea zonei euro în ansamblu. Acordarea oricărei asistenţe financiare necesare în temeiul mecanismului va face obiectul unei stricte condiţionări".

De asemenea, potrivit Deciziei Consiliului European, statele membre trebuie să notifice "fără întârziere" Secretariatului General al Consiliului finalizarea procedurilor de ratificare în conformitate cu normele lor constituţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere Parlamentului ratificarea modificării la Tratatul UE privind stabilitatea zonei euro.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere Parlamentului ratificarea modificării la Tratatul UE privind stabilitatea zonei euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei