Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campania electorală pentru alegerile locale se încheie sâmbătă la ora 7.00

Vineri, 8 Iunie 2012 (14:26:28)

Campania electorală pentru alegerile locale se încheie sâmbătă, la ora 7.00, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip fiind sancţionată cu amendă contravenţională de la 1.400 la 2.000 de lei.

În preziua votării, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este obligat prin lege să dispună îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din şi de pe clădirea sediului secţiei de votare.

Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.400 la 2.000 de lei sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul acestora să voteze sau să nu voteze anumite partide politice ori candidaţi, precum şi purtarea, pe durata votării, de către membrii biroului electoral al secţiei de votare sau de către persoanele acreditate de ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală.

Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Deşi campania electorală se încheie cu 24 de ore înainte de ora la care începe votarea, posturilor publice şi private de radiodifuziune şi de televiziune le este interzis prin lege să prezinte, cu 48 de ore înainte de ziua votării, comentarii privind campania electorală, să invite sau să prezinte candidaţi în programe, cu excepţia situaţiilor în care li se acordă astfel dreptul la replică, şi să prezinte sondaje de opinie sau să difuzeze spoturi de publicitate electorală.

Legea electorală prevede că în ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de închiderea votării.

În aceste cazuri, faptele se constată şi sancţiunile se aplică de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, care se autosesizează sau poate fi sesizat de către cei interesaţi.

Votarea are loc duminică, între orele 7.00 şi 21.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania electorală pentru alegerile locale se încheie sâmbătă la ora 7.00.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania electorală pentru alegerile locale se încheie sâmbătă la ora 7.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei