Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marga: Discuţia despre "reforme şi restauraţie" este neprecaută

Joi, 7 Iunie 2012 (16:34:41)

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, joi, că discuţia despre "reforme şi restauraţie" indică "o folosire neprecaută a termenilor", el criticând măsurile luate în perioada guvernelor din 2009-2012 şi apreciindu-le pe cele ale guvernărilor 1992-1996 şi 2000-2004.

"Sigur, în ţara noastră este acum o discuţie «Cine face reforme?». Unii vorbesc chiar de reforme şi restauraţie. Mă rog, e o folosire neprecaută a termenilor şi ar trebui să revenim toţi la raţiune, să vedem când e reformă şi nu sunt doar simple reforme, când e o reformă şi nu sunt doar simple tăieri de salarii şi pensii şi totul e botezat pe post de reformă. Să spunem foarte clar, că politicile privatizării, democratizării, modernizării care se regăsesc în realităţile statului, societăţii româneşti de astăzi au fost angajate, realizate de guvernări care s-au succedat după 1989, mai ales de cele din 1992- 1996, 2000-2004", a afirmat Marga în conferinţă de presă.

El a amintit că negocierile României pentru a adera la UE au fost deschise în 1999, iar pentru aderarea la NATO în 1996.

"Se cuvine amintit că şi PNL şi PSD au fost în toţi anii după 1989 vectori calificaţi ai reformelor reale, profunde, ireversibile", a spus el.

Totodată, Marga a ţinut să sublinieze că "USL îşi asumă la guvernare să continue reformele în România".

"Începând cu cele reale din economie, structurale, care nu trebuie reduse la tăieri de salarii, pensii şi posturi, la simple modificări cum s-au petrecut lucrurile în 2009-2012. Vom avea reforme economice şi sociale serios concepute şi aplicate cu pricepere", a mai spus el.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus în urmă cu o lună membrilor noului Guvern, după ce aceştia au depus jurământul, că se aşteaptă să fie continuat ceea ce s-a făcut bun în reformarea statului şi să nu înceapă un proces de restauraţie.

"Vă spun la ce m-aş aştepta de la un guvern, fie el şi un guvern de opoziţie faţă de mine", le-a spus Băsescu membrilor Cabinetului Ponta. El a precizat că se aşteaptă la "o continuare a ceea ce s-a făcut bun în reformarea statului" şi să nu înceapă "un proces de restauraţie".

"În acelaşi timp, m-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie, în ultimii ani în procesul de reformare a statului s-a dat prioritate unor zone de legislaţie şi de activităţi sociale şi economice care au fost aşezate pe o legislaţie modernă. Şi aici mă refer la noua lege a salarizării, la legea pensiilor, la cele patru coduri şi legile de aplicare a codurilor pentru justiţie, la legea micii reforme, la legea educaţiei şi la Codul Muncii. Poate ne facem alte priorităţi din cele care trebuie făcute (...) Nu am dreptul moral să rămân impasibil dacă un proces de restauraţie s-ar produce de exemplu în educaţie sau în noua legislaţie a muncii sau în legislaţia pentru justiţie, pentru că aceste lucruri s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi guvernele care au fost înaintea dumneavoastră, cu toate criticile ce le-au fost adresate, fie că vorbim de Guvernul Boc sau de Guvernul Ungureanu, dar în mod deosebit Guvernul Boc şi-a asumat acest proces de reformă a statului", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marga: Discuţia despre "reforme şi restauraţie" este neprecaută.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marga: Discuţia despre "reforme şi restauraţie" este neprecaută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei