Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinţul Charles va înnopta la casa sa din Valea Zălanului

Joi, 7 Iunie 2012 (16:36:54)

Prinţul Charles, care se află într-o vizită privată în Transilvania, va petrece noaptea de joi spre vineri la casa sa din satul Valea Zălanului, judeţul Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei covăsnene Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Prinţul Charles va înnopta la Valea Zălanului, la casa sa, şi că, după cunoştinţele sale, va sta în România până luni.

Kasleder a spus că, având în vedere că în România este campanie electorală, Prinţul Charles nu se va întâlni cu autorităţile locale sau cu politicieni.

"Este o onoare pentru noi că Prinţul Charles vine în localitatea noastră, la Valea Zălanului. Este şi un mesaj legat de valorile naturale, tradiţionale pe care le avem noi aici", a spus edilul.

Kasleder a menţionat că, în ultimii ani, moştenitorul Coroanei Britanice a devenit un ambasador al acestei zone, prin intermediul său devenind cunoscute în lume satul Valea Zălanului, comuna Malnaş şi judeţul Covasna.

Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter. Miercuri seară, moştenitorul Coroanei Britanice a mers la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde a fost găzduit de familia contelui Kalnoky.

Joi, Prinţul Charles a ajuns în judeţul Mureş, la Saschiz, unde urma să viziteze un punct de procesare legume-fructe, declarau, corespondentului MEDIAFAX, surse din cadrul autorităţilor locale.

Potrivit surselor citate, Prinţul Charles urma să viziteze localităţile Apold, Daia şi Saschiz.

Prinţul Charles urma să ajungă şi în localitatea Daia, unde să viziteze o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate, dar şi în Apold.

Conform surselor citate, moştenitorul Coroanei Britanice nu se va întâlni cu reprezentanţii administraţiilor locale din cele trei localităţi, întrucât se află într-o vizită privată şi nu doreşte ca prezenţa sa să se fie interpretată ca fiind legată de campania electorală.

După vizita în Mureş, moştenitorul Coroanei Britanice urma să plece la Braşov.

Prinţul Charles a vizitat de mai multe ori în ultimii ani această zonă.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.

Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici "sentimentul apartenenţei, al identităţii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor", declara Prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelaşi lucru îl afirmă şi într-un documentar despre ţara noastră, Wild Carpathia.

La rândul său, Prinţul Harry, fiul Prinţului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în judeţul Covasna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul Charles va înnopta la casa sa din Valea Zălanului.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prinţul Charles va înnopta la casa sa din Valea Zălanului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei