Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Zgribuliţii Europei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a terminat şi ghiduşia asta la iarbă verde, din care, vor grohăi neîndoielnic capii tărăşeniei, „am ieşit cu fruntea sus”, „am arătat că există potenţial” şi mai ales că „avem speranţe justificate pentru calificarea la Mondiale”. Printre cei care urmează a fi elegiaţi pe faţă, ba şi fără reţinere, pe primul loc se va afla artizanul suprem al panaramei, recidivistul (în ideea că se află din nou la cârma Naţionalei, la ce vă gândiţi?!) Piţurcă Victor. Rolul lui, din câte mă duce pe mine mintea, înaintea celui de făuritor al următoarei necalificări, presupune că este cel al maşinii de spălat. Bani. Fiindcă nu cred că individul chiar i se poate încredinţa vreo echipă naţională (fie ea şi a statului meu favorit, Vanuatu), ba să i se mai dea şi un salariu anual din 7 cifre, altfel decât doar pe hârtie. În traducere, asta ar însemna că angajatorul, respectiv Naşu’ şi Federaţia lui şi-a mă-sii (că a noastră nu mai e de vreo două’j’de ani) îi dau pe hârtie milionul, dar îşi opresc un para-ndărăt de vreo 900.000, vreo 100.000 dându-i şi maimuţoiului, ca să aibă cu ce-şi plăti pensia de-ntreţinere la copilul nerecunoscut. Chiar aşa, că-mi veni acu’: credeţi că pe lumea asta, în galaxia noastră, a mai fost ori va mai exista vreodată vreun selecţioner de Naţională care să fi făcut pârnaie, să fi fost prins trişând prin casinouri, să aibă procese de paternitate, să fie implicat în altele (ca în „cazul valiza”) să fie acţionar / distrugător / vânzător al unei echipe (Craiova) pe care în acest timp o şi antrena? Înapoi la subiect: neisprăvitul şi nefericiţii lui îmbrăcaţi în galben ca lămâia au tras primul şut pe poartă în minutul 88 şi au avut mingea 24% din timpul de joc. Asta ar însemna vreo 33 de minute noi, şi vreo 68 austriecii. Nu brazilienii, nu spaniolii. Nemţii, după ce au luat 5 de la noi, se autointitulau „cretinii Europei”. Noi, mai modeşti, ne putem autodenumi „milogii Europei” sau, cum scrie în titlul de azi „Zgribuliţii Europei”. Fiindcă aşa şi arătau la televizor: umili, nefericiţi, apăsaţi de ceva ce ştiu doar ei, preocupaţi doar să nu ia golul ăla care poate i-ar fi forţat să încerce şi ei să joace niţel fotbal. Arătau, iar asta cel mai bine Piţurcă, precum nişte deţinuţi scoşi la aer în curtea pârnăii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgribuliţii Europei.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zgribuliţii Europei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei