Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Focar

Şase copii şi o educatoare de la Grădiniţa „1, 2, 3” din Burdujeni, depistaţi cu meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şase preşcolari şi un cadru didactic de la Grădiniţa „1, 2, 3” din Burdujeni au fost depistaţi cu meningită acută virală şi se află internaţi la secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean Suceava.

Diagnosticul de boală a fost confirmat ieri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a dispus închiderea unităţii de învăţământ. În acest caz a fost demarată o anchetă epidemiologică, autorităţile sanitare sucevene fiind ajutate să stabilească sursa infecţiei şi să ia măsurile care se impun de specialişti epidemiologi din Iaşi şi Bucureşti.

Totul a pornit săptămâna trecută, joi, când a apărut primul caz de meningită la un copil din grădiniţă. „Copilul a ajuns la spital, internat cu suspiciune de meningită şi apoi confirmat”, a declarat directoarea Grădiniţei „1, 2, 3”, Niculina Niţă.

 

Dezinfecţie în grădiniţă

Potrivit directoarei, „părinţii copilului au fost inconştienţi, întrucât nu ne-au anunţat că preşcolarul este internat în spital cu meningită, aşa că, fără să ştim nimic, ne-am continuat activitatea. Practic, s-a aflat din bârfa târgului, de pe la părinţi, de la locul de joacă, ceea ce nu este normal”.

Marţi, imediat ce a aflat de cazul de meningită, directoarea Niţă a anunţat Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţi ai DSP au venit la grădiniţă, au luat probele necesare şi au dispus dezinfecţia unităţii de învăţământ. Între timp, au apărut alte cinci cazuri de meningită, la patru preşcolari şi un cadru didactic, cazuri confirmate în cursul zilei de ieri.

„Pe doamna educatoare chiar eu am dus-o la spital. Se simţea rău, avea dureri de cap. S-a confirmat apoi că are şi ea meningită”, a precizat directoarea Niţă.

 

Igiena precară ar putea fi cauza îmbolnăvirilor

La intervenţia DSP, grădiniţa şi-a suspendat activitatea cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, timp în care în unitatea de învăţământ se vor mai face dezinfecţii. „Azi (n.r. - ieri) dimineaţă i-am anunţat pe părinţi şi am făcut o înştiinţare scrisă către Inspectoratul Şcolar, anunţându-i că am suspendat temporar activitatea”, a mai adăugat directoarea Niculina Niţă.

Directorul executiv adjunct medical al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a explicat ieri că în acest caz se merge pe ipoteza unei meningite transmise pe cale digestivă, prin deficienţe de igienă, respectiv mâini murdare, grupuri sanitare mizere.

La Grădiniţa „1, 2, 3” sunt înscrişi 235 de preşcolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase copii şi o educatoare de la Grădiniţa „1, 2, 3” din Burdujeni, depistaţi cu meningită.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Şase copii şi o educatoare de la Grădiniţa „1, 2, 3” din Burdujeni, depistaţi cu meningită4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala trimis de
( 7 iun 2012, 11:41:49
ce grupuri sanitare mizere? e cea mai curata si bine dotata gradinita din suceava. scrii doar balarii
1.1  RE: Vrajeala trimis de
( 7 iun 2012, 15:37:30
Asa este. E cea mai frumoasa si curata gradinita din oras.
Din pacate pt copiii care s-au imbolnavit, directoarea are dreptate. Unii parinti sunt inconstienti (ca sa nu spun de-a dreptul nesimtiti) cand isi duc copiii la gradinita bolnavi, fara sa le pese de alti 20-30 care pot lua si ei boala.
Si vorbesc in cunostinta de cauza cand spun "nesimtire" ,pt ca la aceasta gradinita controlul medical este foarte strict. Stiu un parinte care are copilul la aceasta gradinita si care a povestit ca intr-o dimineata,neavand cu cine sa lase copilul, desi stia ca e racit si ca-i va fi refuzata intrarea la gradinita, a fugit pur si simplu lasandu-si copilul sa se imbrace singur , ca sa nu dea ochii cu educatoarea si asistenta.
2.   ADEVAR TRIMIS DE DANIIIIIIIIIIIIIIIIIII trimis de
( 7 iun 2012, 22:17:17
E ADEVARAT E CEA MAI FRUMOASA SI DOTATA GRADINITA AICI NU EXISTA MIZERIE MIZERIA O FAC UNII PARINTI INCONSTIENTI ATUNCI CAND ADUC LA CAMIN COPII BOLNAVI NUMAI CA SA SCAPE DE EI ,NEPASANDULE CA CEILALTI COPII SUNT NEVINOVATI SI SE POT INBOLNAVI SI EI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei