Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un bărbat de 30 de ani s-a spânzurat în locul de deţinere de la ICCJ

Miercuri, 16 Mai 2012 (16:03:52)

Un bărbat de 30 de ani, arestat într-un proces care se desfăşura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a spânzurat, miercuri, în locul de deţinere al instanţei supreme, cazul constituind o premieră în lumea justiţiei, informează surse judiciare.

Cazul bărbatului, care ar avea 30 de ani, a fost semnalat la serviciul unic de urgenţă 112, o ambulanţă deplasându-se la ICCJ.

Potrivit surselor citate, bărbatul s-a spânzurat cu un şiret în locul de deţinere al arestaţilor de la subsolul instanţei supreme. El şi-a prins şiretul de clanţa uşii, făcându-şi un laţ pe care şi l-a pus în jurul gâtului.

Echipajul ambulanţei a constatat decesul bărbatului.

Bărbatul era un deţinut de la Penitenciarul Bucureşti Rahova, el venind însoţit la ICCJ. Mai mult, potrivit regulamentului, poliţiştii de penitenciar nu au voie să-i scape din ochi pe arestaţi.

Bărbatul fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru violarea unei fete de 9 ani, el făcând recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urma să judece miercuri contestaţia lui privind pedeapsa.

Bărbatul care s-a spânzurat la locul de deţinere al instanţei supreme se numeşte Adrian Ovidiu Jorăscu, el fiind judecat pentru viol, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În 6 decembrie 2011, Jorăscu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol, de către Tribunalul pentru minori din Braşov.

Jorăscu a făcut contestaţie la Curtea de Apel Braşova, care în 24 ianuarie 2012 i-a respins apelul ca nefondat.

Arestatul a făcut recurs la instanţa supremă, care urma să decidă definitiv în cazul său.

Jorăscu fusese adus miercuri de la penitenciarul Rahova, pentru judecarea recursului său care se desfăşura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El era acuzat că în timp ce se afla într-o vizită la un vecin şi prieten de-al său, a profitat de momentul în care acesta s-a deplasat la un Centru de colectare a materialului feros din judeţul Braşov şi a întreţinut raporturi sexuale cu fiica acestuia, în vărstă de 9 ani.

În 8 octombrie 2011, bărbatul a fost arestat pentru viol.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a dispus verificări în cazul lui Adrian Ovidiu Jorăscu, care s-a spânzurat miercuri în locul de deţinere al arestaţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)

Ministrul Justiţiei Titus Corlăţean a dispus verificarea contextului în care s-a produs acest incident şi a luarea măsurilor legale care se impun în vederea evitării unor situaţii similare în viitor.

Totodată, directorul Penitenciarului Rahova Bucureşti anunţă demararea unei anchete interne în cazul lui Adrian Ovidiu Jorăscu. "Miercuri, persoana privată de libertate J.A.O. în vârstă de 43 de ani, condamnată în primă instanţă, la o pedeapsă privativă de libertate de 12 ani pentru comiterea infracţiunii de viol, a fost descoperită spânzurată într-o cameră din arestul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se afla după ce a fost prezentat la termenul de judecată", precizează într-un comunicat de presă comisarul de penitenciare Denis Alexandru Darie, directorul Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Cu toate eforturile depuse de personalul medical care a fost anunţat de urgenţă la numărul 112, persoana privată de libertate nu a mai putut fi resuscitată.

"În acest caz va fi demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Rahova va anunţa familia decedatului, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 5, Serviciul de Medicină Legală Bucureşti, Poliţia Municipiului Bucureşti şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor", arată sursa citată.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 30 de ani s-a spânzurat în locul de deţinere de la ICCJ.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat de 30 de ani s-a spânzurat în locul de deţinere de la ICCJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei