Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări avansate

Noul adăpost de câini al Sucevei va fi dat în folosinţă de luna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Problema câinilor vagabonzi, cu care se confruntă zi de zi mii de suceveni, este pe cale să fie rezolvată de municipalitatea suceveană.

Astfel, de luna viitoare va fi dat în folosinţă un nou adăpost de câini, cu o capacitate de 1.500 de locuri, în care vor fi duşi toţi câinii vagabonzi de pe străzile şi dintre blocurile municipiului reşedinţă de judeţ.

Lucrările de amenajare a noului adăpost de câini din lunca Sucevei au fost verificate ieri de primarul Ion Lungu, care e decis ca în această vară să rezolve una dintre cele mai importante probleme ale sucevenilor.

Lungu a declarat: “În această vară vom lua câinii de pe străzi, îi vom scăpa pe suceveni de acest stres – câinii comunitari. Una dintre cele mai importante probleme care trebuie rezolvate în municipiul Suceava, dar şi în întreaga ţară este cea a câinilor fără stăpân. Noi avem acea strategie aprobată în Consiliul Local, avem şi chestionarea publică a populaţiei, prin care o majoritate covârşitoare – peste 93%, este de acord să strângem câinii de pe străzi, să-i sterilizăm şi să-i aducem în adăposturile din lunca Sucevei”.

La noul adăpost, lucrările au ajuns deja la stadiul în care urmează turnarea unei platforme betonate, pe care să fie aşezate ţarcurile de câini.

“Deja sunt condiţii create pentru a fi turnată pardoseala noului adăpost, se dă ultimul nivel construcţiei, se cilindrează. În acelaşi timp, cei de la Direcţia Domeniului Public lucrează la construirea ţarcurilor de animale, pentru că dorim să facem această construcţie în regie proprie, pentru a elimina această etapă birocratică a licitaţiilor şi contestaţiilor”, a explicat Ion Lungu, după vizita făcută în şantier.

 

250 de ţarcuri pentru câinii de pe străzi

O problemă care urmează să fie rezolvată este cea a desemnării unei firme sau asociaţii care să se ocupe de prinderea câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei.

“Am contactat deja mai multe societăţi şi asociaţii de profil, în ideea de a ne ajuta să strângem câinii de pe străzi. Primăria Suceava are forţe reduse la acest capitol – avem un medic veterinar şi doi hingheri şi nici nu putem angaja alte persoane. Tocmai de aceea trebuie să încheiem contract cu o firmă de specialitate, să ne ajute să strângem câinii de pe străzi”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În acelaşi timp, Lungu a făcut apel la suceveni să sprijine acţiunea de prindere a câinilor de pe străzi şi dintre blocuri, să nu mai ascundă animalele, îndemnând iubitorii de animale să vină în lunca Sucevei, la adăposturi, să-i îngrijească şi să le arate afecţiunea lor.

Pentru cazarea câinilor în noul adăpost se lucrează acum la realizarea ţarcurilor.

“Vom face 250 de cuşti, cu câte şase câini în fiecare cuşcă, după normele europene. Ne dorim ca acest adăpost să fie finalizat până la data de 30 iunie, pentru ca în această vară, până la 1 septembrie, să strângem câinii de pe străzi”, a precizat Ion Lungu.

Anul acesta, pentru realizarea noului adăpost de câini, în bugetul local a fost prinsă suma de 300.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul adăpost de câini al Sucevei va fi dat în folosinţă de luna viitoare.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Noul adăpost de câini al Sucevei va fi dat în folosinţă de luna viitoare3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   250 custi trimis de
(16 mai 2012, 11:03:58
cam putine custi (chiar daca au cate 6 locuri)...trebuie vreo 250.000 de custi la cate javre sunt in sv.......mai bine ar fi eutanasiati toti si am scapa de problm....
2.   Prea multe javre intr-un oras asa de mic. trimis de
(16 mai 2012, 11:47:50
Veniti si strangeti cainii din spatele Liceului Alimentar . Toata ziua sar si latra dupa elevii de la Philadelphia si de la Liceul Alimentar. ..pana inspre Liceul Sportiv. Dar pana nu moare un copil autoritaile nu fac nimic. Cum a spus si desteptul ala de primar din Darmanesti " pai ce sa facem cu ei ?" intrebare de primar dupa ce a murit un copil nevinovat de 6 anisori. pai strange javrele si fa un adapost pentru ei. Asta sa faci. Si asta sa fac toate autoritaile. Dar ce le pasa de altii copii ...ca doar copii primarilor merg cu masina .
3.   Nu este de ajuns trimis de
(16 mai 2012, 18:49:59
Degeaba facem adaposturi, strangem toti cainii, ca dupa un timp vor aparea altii. Problema e la cei care isi abandoneaza cainii pe strada, cei care vin cu dubele plini de catei si ii lasa la marginea oraselor. Locul cainilor este in curtile oamenilor si nu pe strazi. La treaba asta trebuie lucrat...sa se aplice amenzi usturatoare si vom avea orase mai aerisite.
4.   Minciuna... trimis de
(16 mai 2012, 20:12:45
Chestionarul a fost facut marlaneste,la fel ca guvernarea portocalie...Primarule.noi vrem sa eutanasiezi cainii,iar cu banii cu care va laudati ca-i intretineti,dar de fapt ii furati ,vrem sa-i ajuti pe semenii nostri,copiii orfani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei