Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul sistem de telemedicină între medicii dentişti din România

Miercuri, 16 Mai 2012 (15:43:26)

Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice a lansat, miercuri, primul sistem de telemedicină, care va fi folosit pentru comunicarea dintre medicii dentişti şi pentru dezbaterea unor cazuri speciale de tratament.

În cadrul platformei www.telemedicina-unas.ro pot fi purtate discuţii video live între un grup de experţi şi un medic dentist cu privire la managementul unor cazuri speciale de tratament.

Sesiunile de telemedicină pot fi urmărite live de către alţi medici dentişti şi vor fi înregistrare în arhivă. Medicul dentist va furniza toate datele necesare pentru prezentarea cazului - fotografii, radiografii, modele de studiu, descrierea problemei - şi un set de date personale, inclusiv disponibilitatea dotărilor tehnice care să permită dezbaterea live cu experţii.

Grupul de experţi va primi aceste solicitări prin email, le va putea accepta sau cere noi detalii. În cazul cererilor acceptate, grupul de experţi va face o programare pentru o dată şi o oră când acestea vor fi dezbătute live. Medicul dentist este anunţat printr-un mail privind data şi ora dezbaterii.

"În România era nevoie de un astfel de sistem care să faciliteze accesul medicilor dentişti la informaţie şi consultanţă medicală de specialitate. Platforma pune la dispoziţia medicului dentist solicitant specialişti recunoscuţi din toate domeniile medicinei dentare în vederea oferirii de soluţii terapeutice complexe. Sunt cazuri medicale care necesită o abordare terapeutică interdisciplinară, iar scopul fiecărui medic este acela de a oferi pacientului cel mai eficient tratament medical adaptat necesităţilor acestuia", a declarat profesorul doctor Alexandru Petre, preşedintele Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS).

Partener în acest proiect, Libra Internet Bank, a susţinut iniţiativa UNAS de a pune la dispoziţia medicilor dentişti informaţie şi consultanţă medicală de calitate.

"Ca partener tradiţional al sectorului medical, Libra Internet Bank s-a alăturat proiectului de telemedicină iniţiat de UNAS cu convingerea că acest nou mod de abordare va aduce un plus de inovaţie în sectorul medical. Considerăm că internetul este parte integrantă a viitorului, iar prin intermediul unei astfel de platforme medicii vor avea acces mai uşor la informaţie şi, implicit, progres medical. Pe de altă parte, credem cu tărie că această asociere este în acord cu noua noastră poziţionare - către inovaţie şi tehnologie - că ne ajută să ajungem mai uşor la una dintre categoriile cele mai relevante ale portofoliului nostru - aceea a medicilor, prin intermediul unei aplicaţii moderne, integrată în noua noastră abordare strategică", a declarat Emilian Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank.

La rândul său, Oana Bornaz, CEO Data Center Solutions, a spus că platforma oferă atât consultanţă medicală, cât şi posibilitatea medicilor tineri de a învăţa din experienţa colegilor, contribuind astfel la educaţia continuă a medicului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul sistem de telemedicină între medicii dentişti din România.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul sistem de telemedicină între medicii dentişti din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei