Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viaţă chinuită

Şi-a pierdut un picior într-un accident în pădure şi acum îşi câştigă pâinea pe nisipul de la mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din satul sucevean Slătioara, comuna Râşca, îşi câştigă pâinea în fiecare vară pe nisipul de la mare. Ion Pascariu, în vârstă de 33 de ani, nu se ocupă cu vânzarea unor produse şi nici nu este chelner sau barman. Pentru el, viaţa a fost tragică, iar în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce muncea în pădure, la tăiat buşteni, a suferit un accident. În urma acestui eveniment nefericit a rămas fără un picior, iar pentru a-şi câştiga existenţa s-a apucat de cerşit. Nu-i este ruşine cu ceea ce face, iar ziariştii de la Constanţa i-au aflat întreaga poveste acum câteva zile, când l-au găsit pe Ion Pascariu pe plajă. Venise ceva mai devreme faţă de alţi ani, şi asta pentru că s-a uitat la ştirile tv şi a aflat că sezonul s-a deschis mai devreme. S-a înşelat, iar pentru că nu are cui să-şi spună povestea tristă, suceveanul s-a hotărât să revină acasă şi să plece din nou pe litoral la începutul lunii iunie.

 

A câştigat chiar şi 4.000 de lei

Clipa de neatenţie care l-a adus în starea actuală s-a produs în februarie 2007. S-a accidentat grav la piciorul drept şi a fost transportat de urgenţă la spitalul din Suceava unde, spune el, medicul l-a operat din greşeală la piciorul sănătos. Cum nu s-a intervenit la piciorul drept, acesta s-a infectat şi a fost nevoie să fie tăiat mai sus de genunchi. „Medicul n-a vrut să recunoască că a greşit. Era beat. Dar nu am avut bani şi nici putere să mă lupt cu ei”, a povestit bărbatul.

Ulterior, i s-a acordat o pensie de 234 de lei. Mult prea puţin pentru a supravieţui el şi familia lui. Pentru a nu sta mereu la mila vecinilor şi a mănăstirilor, cineva i-a sugerat să plece pe litoral şi să ceară turiştilor ajutor.

Aşa a ajuns pentru prima dată la mare. A început cu Mamaia, dar a ajuns până la Neptun şi Olimp. I-a fost greu la început, dar curând a lăsat ruşinea la o parte. „În primii ani, când nu era criză, am câştigat şi 30 – 40 de milioane de lei vechi. Îmi amintesc că un domn mi-a dat odată 5 milioane de lei vechi. Acum, este mai greu”, a oftat Ion Pascariu.

 

Banii din vară îl ajută să treacă peste iarnă

Pe litoral, suceveanul nu se ocupă doar cu cerşitul. Doarme într-o magazie unde se ţin şezlongurile şi alte obiecte de plajă pe care le păzeşte pe timp de noapte. Spune că nimeni nu i-a furat banii câştigaţi cu trudă, şi asta pentru că este foarte credincios. „Mă ajută mereu şi rugăciunile. Am două cărţi. Una o citesc dimineaţa şi una seara. Dacă citesc Acatistele nu se apropie diavolul de mine”, mărturiseşte Ion Pascariu.

Pentru el, banii pe care-i strânge vara sunt suficienţi pentru a asigura hrana întregii familii pe timp de iarnă. „Eu nu beau şi toamna cumpăr un porc şi avem ce mânca toată iarna. Eu mănânc de toate. Şi slănină... Nu sunt pretenţios. Le dau şi fraţilor mei. Am doi care merg la şcoală la oraş. Doar abonamentul lor costă peste patru milioane de lei pe lună”, a mai povestit Ion Pascariu.

Bărbatul a mai fost cu cerşitul şi la mai marii zilelor noastre. Dacă la Gigi Becali a avut succes, Dan Diaconescu l-a tratat cu un refuz categoric.

Deocamdată, visează la două lucruri. Cel mai mult îşi doreşte să aibă bani pentru a-şi construi o casă, dar la fel de mult ar vrea o proteză cu care să se poată mişca mai bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a pierdut un picior într-un accident în pădure şi acum îşi câştigă pâinea pe nisipul de la mare.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 29 voturi
Şi-a pierdut un picior într-un accident în pădure şi acum îşi câştigă pâinea pe nisipul de la mare4.6529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Partidul poporului.. trimis de
(16 mai 2012, 13:11:08
diaconrscu nu l-a ajutat?acest articol face buna reclama partidului lui dan diaconescu care spune despre multe ajutoare poporului.pe cine vom vota,daca si acest partid numai promisiuni face?
2.   Ochii mari cat "sarmaua" trimis de
(16 mai 2012, 21:23:49
Asta poate insemna un singur lucru : mesajele subliminale ce sint incorporate in transmisiunile tv functioneaza de minune . pe cine votàm ? sa speràm cà nu vom fi din nou manipulati(ajutati)...sa facem asta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei