Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fitch: România va înregistra în acest an o creştere economică de 1,6%, egală cu media ECE

Miercuri, 16 Mai 2012 (17:31:21)

România va înregistra în acest an o creştere economică de 1,6%, egală cu media la nivelul a 10 state din Europa Centrală şi de Est (ECE), potrivit unui nou raport al Fitch privind perspectivele regiunii, care vor fi constrânse pe termen scurt şi mediu atât de factori externi, cât şi interni.

Din cauza factorilor adverşi existenţi, obiectivele ambiţioase de reducere a deficitelor bugetare în perioada 2012-2013 vor fi dificil de îndeplinit, în pofida angajamentelor guvernelor de consolidare fiscală.

În opinia Fitch, prevalenţa perspectivelor stabile ale calificativelor statelor din estul şi centrul Europei care au aderat la UE în 2004 şi 2007, cu excepţia Sloveniei şi Ungariei, care au perspective negative, scot în evidenţă că ratingurile sunt bine susţinute la nivelurile actuale.

România are ratingul "BBB-" cu perspectivă stabilă din partea Fitch.

Agenţia anticipează că România şi regiunea ECE vor înregistra în 2012 o creştere economică de 1,6%. În 2011, ţările din regiune au consemnat o creştere medie a PIB de 3,1%.

FMI prognozează că România va înregistra în acest an un avans economic de 1,5%.

Amploarea cu care va încetini creşterea economică din regiune este similară cu cea a zonei euro, principalul partener comercial al ţărilor ECE.

Pe ansamblu, Fitch consideră că 8 din cele 10 state din regiune vor avea creşteri economice în acest an. Pentru Cehia este anticipată stagnarea PIB, iar în cazul Ungariei o contracţie de 0,5%. Agenţia prognozează un avans economic de 2,8% în Polonia şi de 1,5% în Bulgaria.

Scenariul de bază luat în calcul de Fitch pentru economia Germaniei prevede o încetinire marcantă a creşterii exporturilor ţărilor ECE în acest an, urmată de o revenire parţială în 2013.

În pofida intenţiilor Chinei de a creşte investiţiile şi legăturile comerciale cu Europa Centrală şi de Est, este improbabil ca ţările din regiune să aibă beneficii semnificative pe termen scurt din diversificarea comerţului internaţional către Asia şi alte regiuni dinamice ale lumii.

Consumul privat şi cheltuielile guvernamentale vor fi constrânse de măsurile de austeritate, şomajul ridicat, nivelul ridicat al datoriilor în unele state şi reticenţa băncilor de creştere a activelor, în condiţiile în care băncile mamă sunt presate de autorităţile de reglementare să îşi consolideze capitalul, se arată în raport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fitch: România va înregistra în acest an o creştere economică de 1,6%, egală cu media ECE.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fitch: România va înregistra în acest an o creştere economică de 1,6%, egală cu media ECE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei