Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un poliţist rănit într-un accident, condamnat la şase luni cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist din Vatra Dornei a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare după ce maşina pe care o conducea a ieşit de pe carosabil şi a lovit doi arbori, iar omul legii a suferit mai multe leziuni. Motivul pentru care magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au decis să-l condamne pe agentul-şef Marius Florin Ungureanu, de 38 de ani, din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a fost însă altul.

Poliţistul se afla în stare de ebrietate în momentul în care a comis accidentul, probele de sânge care i-au fost recoltate arătând că Ungureanu avea o alcoolemie de 1,7 grame la mie.

Incidentul s-a petrecut pe 7 februarie 2012, în jurul orei 19:30, când agentul-şef Ungureanu s-a urcat la volanul unui Fiat Doblo, iar pe strada Argestru din Vatra Dornei a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit violent cu maşina de doi arbori aflaţi în afara părţii carosabile. Autoturismul a fost distrus aproape în totalitate, iar poliţistul rănit grav.

La spital, agentului-şef Ungureanu i s-au recoltat probe de sânge, rezultatul acestora indicând o alcoolemie de 1,70 la prima probă (luată la spitalul din Dorna, la ora 20:15), respectiv 1,45 la cea de-a doua (recoltată la Spitalul Judeţean Suceava, la ora 22:15).

Ulterior, pe parcursul urmăririi penale, poliţistul a recunoscut că în ziua respectivă a consumat băuturi alcoolice, la petrecerea zilei de naştere a unui coleg.

Agentul-şef a declarat că nu îşi aminteşte împrejurările în care a părăsit localul în care a avut loc petrecerea respectivă şi nici cum s-a produs accidentul.

Pentru că între cele două recoltări de sânge a trecut mai mult de o oră, aşa cum prevede legislaţia, s-a impus efectuarea unei expertize medico-legale privind calculul retroactiv al alcoolemiei, rezultatul fiind o alcoolemie teoretică între 1,75 - 1,85 la mie.

Mai trebuie spus că iniţial, la prima instanţă de judecată, agentul-şef Marius Florin Ungureanu fusese achitat, soluţie cu care procurorii nu au fost de acord şi au atacat-o cu recurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist rănit într-un accident, condamnat la şase luni cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 25 voturi
Un poliţist rănit într-un accident, condamnat la şase luni cu suspendare5.0525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei