Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul urmăriţilor general în infracţiuni cu violenţă aflaţi în libertate se ridică la 300 cazuri

Miercuri, 16 Mai 2012 (16:54:31)

Numărul persoanelor date în urmărire generală pentru infracţiuni cu violenţă şi aflate încă în libertate se ridică la aproape 300 persoane, conform unui raport analizat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, că a primit de la Ministerul de Interne un prim raport privind situaţia persoanelor date în urmărire generală, care relevă că situaţia "nu stă foarte bine".

"Situaţia nu stă foarte bine. Sunt urmăriţi general identificaţi, dar şi mulţi alţii care se află în libertate. Dintr-o primă evaluare -şi eu am cerut în special ca pentru cei care sunt acuzaţi de infracţiuni cu violenţă să existe o atenţie specială -sunt aproape 300 de persoane în această situaţie. Nu există nicio ţară din lume care îi prinde pe toţi cei care sunt daţi în urmărire generală, dar cred că numărul actual este inacceptabil", a spus Ponta.

El a precizat că o situaţie finală va fi prezentată de ministrul de Interne la sfârşitul acestei săptămâni.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că i-a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, să prezinte, miercuri, în şedinţa de Guvern, un raport privind urmăriţii general, el precizând că vor fi făcute schimbări de conducere şi de sistem la nivelul Poliţiei dacă va fi cazul.

"Am discutat cu ministrul de Interne şi am înţeles că sunt şanse considerabile ca cel de-al doilea (dintre fraţii Cămătaru - n.r.) să fie prins. Mai mult, ca lecţie de învăţat, voi cere ministrului de Interne să-mi prezinte un raport foarte clar cu ce se întâmplă cu aceşti urmăriţi general. Nu e normal să ştim că sunt atât de mulţi în libertate şi vedem, dacă e cazul, facem schimbări şi de conducere, şi de sistem, pentru că cei care sunt daţi în urmărire chiar trebuie prinşi, nu trebuie să fie doar trecuţi într-un computer acolo şi să nu se preocupe nimeni de ei", a spus Ponta.

Ponta a spus că nu ştie deocamdată cine este de vină pentru situaţia existentă în ceea ce priveşte urmăriţii generali, dar a dat asigurări că vor fi luate măsurile necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul urmăriţilor general în infracţiuni cu violenţă aflaţi în libertate se ridică la 300 cazuri.
 Vizualizări articol: 375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul urmăriţilor general în infracţiuni cu violenţă aflaţi în libertate se ridică la 300 cazuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei