Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta transmite firmelor care derulează lucrări PNDI să meargă la Udrea pentru a-şi lua banii

Miercuri, 16 Mai 2012 (17:52:33)

Premierul Ponta a transmis firmelor care au încheiat contracte cu statul pentru efectuarea de lucrări din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, anulat de către noul Guvern, să se adreseze fostului ministru Elena Udrea pentru a primi banii la care ar avea dreptul prin contract.

Întrebat de jurnalişti dacă, atunci când a anulat finanţarea acestui program, a luat în considerare că firmele ar putea acţiona în judecată Guvernul, premierul a afirmat că încă din urmă cu un an a avertizat aceste firme să nu încheie contracte cu fostul Guvern Boc.

"Am avertizat firmele încă de acum un an să este o situaţie de fraudare a banului public de către premierul Emil Boc şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, şi le-am spus să nu intre în această schemă pentru că nu vor primi bani de la Guvernul USL. Îi avertizez şi acum, să meargă la Udrea să le dea banii, nu la Guvern", a spus Ponta.

Ponta a afirmat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la PRO TV, că Guvernul a decis să oprească în totalitate Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), anulând finanţarea lucrărilor incluse în acest program atât pentru acest an, cât şi pentru perioada viitoare.

"Am început acum în fiecare minister şi autoritate să tăiem contracte din acelea dubioase. Am oprit total faimosul PNDI, l-am scos cu totul din finanţarea pe acest an şi pe viitor. Anul acesta era vorba de un miliard lei", a spus Ponta.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, primăriile încasau regulat fonduri din partea Guvernului pentru derularea lucrărilor la diferite proiecte.

În aprilie, fostul Guvern a decis redimensionarea PNDI, prin limitarea la maximum un miliard de lei a banilor care pot fi cheltuiţi pentru proiectele din cadrul acestui program, fiind luate în calcul doar lucrările deja începute.

Agenţia MEDIAFAX anunţa atunci că programul va fi oprit din cauza constrângerilor bugetare, iar creditele de angajament aferente vor fi diminuate cu 15,9 miliarde lei, la aproximativ 5 miliarde lei, plăţile urmând să fie realizate doar pentru lucrările deja contractate.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, programat pentru perioada 2011-2020, este gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului.

Prin acest program autorităţile îşi propuneau să reabiliteze 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local, să construiască o serie de obiective precum reţele de apă şi canalizare sau creşe şi grădiniţe şi să dezvolte infrastructura în domeniul gospodăririi apelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta transmite firmelor care derulează lucrări PNDI să meargă la Udrea pentru a-şi lua banii.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ponta transmite firmelor care derulează lucrări PNDI să meargă la Udrea pentru a-şi lua banii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare pentru cei care-s in tema trimis de
(16 mai 2012, 20:56:52
Programul pentru Radauti care se refera la extinderea retelei de apa si canalizare, derulat prin ACET, este afectat de aceasta hotarare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei