Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele UDMR Târgu Mureş: Ce se întâmplă la UMF e dezgustător, o manipulare grosolană

Miercuri, 21 Martie 2012 (16:54:53)

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Benedek Istvan, care este profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din municipiu, afirmă că ceea ce se întâmplă la UMF este "dezgustător" şi reprezintă "o manipulare grosolană", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Benedek Istvan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că iniţial nu voia să vorbească despre subiectul UMF pentru că acesta "a fost extraordinar de mult politizat", iar "inclusiv şefi de partide" au mers acolo şi au dat declaraţii, deşi "habar nu au de situaţia universităţii".

El a spus că ceea ce se întâmplă acum la UMF este "dezgustător" şi reprezintă "o manipulare grosolană".

"Îmi pare extraordinar de rău şi mă doare acea manipulare care se întâmplă cu aceşti tineri. Nu merită aceşti tineri să fie aşa manipulaţi şi să fie aşa prostiţi. Sunt nişte oameni care vor deveni medici, dar ceea ce se întâmplă este de neadmis. Este o manipulare grosolană", a spus Benedek Istvan, arătând că vorbeşte în calitate de profesor al universităţii, care cunoaşte realitatea şi ştie "cât a fost distrusă, în mod voit, secţia maghiară".

El a adăugat că s-a făcut "o manipulare grosolană", în scopul de a fi "acoperite nişte lucruri", întrucât unii reprezentanţi ai conducerii universităţii au fost acuzaţi de plagiat şi există o serie de întrebări despre utilizarea unor fonduri.

"Este o manipulare grosolană. Şi ştiţi de ce este această manipulare, că nimeni nu are curajul să spună? Nu are nicio legătură cu facultatea. Doar că la facultate s-a făcut altceva decât ceea ce trebuia. S-au făcut catedră de sport, terenuri de sport, s-au băgat o grămadă de bani şi unii sunt speriaţi că vor fi traşi la răspundere. Sunt aici în calitate de profesor al acestei universităţi, care cunosc realitatea şi ştiu cât a fost distrusă, în mod voit, secţia maghiară. Manipularea asta grosolană e ca să se acopere nişte lucruri - unii din conducere sunt acuzaţi de plagiat, sunt întrebări despre utilizarea unor fonduri, s-a făcut catedră de sport, cheltuim o grămadă de bani pentru echipa de volei. Nu am auzit pe nimeni să vorbească despre problema asta. Eu am spus de şase luni că sunt probleme extraordinar de mari în management la nivelul UMF", a declarat Benedek.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş a adăugat că singura problemă reală se leagă, de fapt, de posibilităţile de dezvoltare a învăţământului în limba maghiară de la UMF Târgu Mureş şi de faptul că "unii" nu vor să respecte Legea educaţiei 1/2011.

"Este vorba de a pune la punct puţin secţiile care nu aveau posibilitate de dezvoltare şi să intre în concurenţă. Văd că unora nu le place concurenţa. Ce se întâmplă la ora actuală este dezgustător. Problema cea mai mare la ora actuală este că unii nu pot să vorbească cu bolnavii. Când cineva suferă, e speriat, cum se poate exprima cel mai bine, un om în dificultate, în necaz? Cel mai bine se poate exprima în limba maternă, pe limba lui. Apar o grămadă de medici care habar nu au, nu pot să converseze cu bolnavii, nu pot să vorbească în limba maghiară cu bolnavii. Asta este problema, nu invers. (…) Este o lege care trebuie respectată. Unii nu vor. Ori respectăm legea, ori facem o facultate separată", a conchis Benedek.

Conform unui proiect de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică timp de zece zile, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele UDMR Târgu Mureş: Ce se întâmplă la UMF e dezgustător, o manipulare grosolană.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele UDMR Târgu Mureş: Ce se întâmplă la UMF e dezgustător, o manipulare grosolană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei