Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prigoană: Nu mai candidez din partea PDL la locale. "Greii" Baconschi, Preda, Paleologu mă atacă

Miercuri, 21 Martie 2012 (15:06:46)

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că nu mai candidează din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti, fiind nemulţumit că "greii partidului" Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu nu îl consideră "suficient de intelectual" ca să reprezinte partidul.

"Am spus că nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti datorită faptului că greii între ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu au o campanie împotriva mea, că nu pot reprezenta partidul. Ei nu consideră că e corect să fie reprezentaţi de un cetăţean care şi-a făcut notorietate cu pliciul în Can-Can. Am decis că las intelectualii să reprezinte partidul, să fac pârtie, dacă eu nu sunt suficient de intelectual să-i reprezint, dacă notorietatea nu contează", a explicat Silviu Prigoană.

El s-a arătat nemulţumit de faptul că atacurile la adresa sa care vin din partea colegilor de partid nu au legătură cu munca lui politică.

Prigoană a mai spus că el nu a făcut de ruşine partidul, a fost disciplinat, ca într-un final să se ajungă ca Baconschi să spună despre el că este copia palidă a lui Oprescu.

"Eu n-am făcut de ruşine partidul, am fost disciplinat, ca într-un final să se ajungă ca greii partidului, intelectualii partidului să spună că sunt o copie palidă a domnului Oprescu. Atunci am să-l las pe domnul Baconschi să fie copia îmbujorată a domnului Oprescu", a precizat Prigoană.

Prigoană a mai spus că a ajuns deputat PDL "pe vot popular", arătând că el a fost singurul deputat democrat-liberal din Bucureşti care a intrat în Parlamentul României "pe vot popular, cu aproape 60%".

Silviu Prigoană a menţionat că rămâne în PDL şi că mai e timp până la alegeri.

"Rămân în PDL, nu sunt un trădător, nu plec din PDL la prima adiere. Dacă partidul e nemulţumit de declaraţiile mele, să mă excludă", a precizat Silviu Prigoană.

Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile din Bucureşti ca independent sau din partea altei formaţiuni politice, Prigoană a răspuns că mai e timp până la alegeri.

"Mai e timp până la alegeri. Poate să dorească UDMR să-i reprezint sau alte alianţe, cum este PNG-PRM, se vor orienta să-i reprezint pe ei în alegeri", a adăugat Prigoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că este "năduşit" pe "greii" din PDL, pentru că nu merg să candideze la alegerile locale, el susţinând totodată că Elena Udrea şi Roberta Anastase "nu sunt grele" şi că "mai au de mâncat politică".

Luni seară, Traian Băsescu a declarat, la TVR, că Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru la Primăria Capitalei, precizând că şi Monica Macovei ar putea fi un candidat bun.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, vineri, la RFI că Silviu Prigoană "seamănă cu actualul primar, Sorin Oprescu", însă a apreciat că ar trebui ca PDL să caute şi alţi candidaţi pentru Primăria Capitalei, chiar dacă Prigoană stă bine în sondaje.

"Înţeleg că Silviu Prigoană e bine plasat în sondajele de etapă. Nu văd de ce nu am merge şi pe alte variante la Primăria Capitalei. Logica mea e următoarea: în cazul că Sorin Oprescu nu poate fi bătut, ar trebui să avem un candidat care să nu-i semene lui Sorin Oprescu şi care să reprezinte Bucureştiul activ economic, Bucureştiul companiilor multinaţionale, Bucureştiul educat, Bucureştiul care vrea o politică edilitară şi urbanistică în sfârşit coerentă, nu proiecte futuriste, autostrăzi suspendate sau alte stadioane care costă de patru-cinci ori cât ar fi fost cazul să coste", a explicat Baconschi.

În opinia sa, "mai bine pierzi glorios, dând un semnal politic care să recredibilizeze PDL în Capitală, unde oamenii bine nu prea mai ies la vot, decât să ieşi cu o copie palidă a actualului primar".

"Poate că domnul Prigoană nu poate fi palid, însă cert este că seamănă cu actualul primar, din mai multe puncte de vedere, nu-i o judecată de valoare, e o constatare", a continuat Teodor Baconschi.

Posibila candidatură a lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei din partea PDL a fost criticată în mai multe rânduri şi de Cristian Preda şi Theodor Paleologu.

Silviu Prigoană este reprezentantul PDL cel mai bine plasat în sondaje pentru a candida la Primăria Capitalei, însă în partid există şi varianta susţinerii unui candidat independent, a declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX liderul PDL Bucureşti Elena Udrea.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l considera pe Prigoană ca fiind în mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primărie. "Există şi varianta unui candidat independent, susţinut de alte partide politice, aşa cum domnul Oprescu ar fi susţinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

La nivelul PDL Bucureşti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primăria Capitalei, întrebările vizându-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoană şi Adriean Videanu, astfel urmând să fie stabilit profilul candidatului formaţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prigoană: Nu mai candidez din partea PDL la locale. "Greii" Baconschi, Preda, Paleologu mă atacă.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prigoană: Nu mai candidez din partea PDL la locale. "Greii" Baconschi, Preda, Paleologu mă atacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei