Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romani Criss cere partidelor politice implementarea principiului nediscriminării

Miercuri, 21 Martie 2012 (17:14:45)

Romani Criss a trimis, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, o scrisoare deschisă către liderii partidelor politice, solicitând acestora implementarea principiului nediscriminării şi o atitudine responsabilă în problema rasismului, se arată într-un comunicat remis miercuri.

De Ziua Internaţională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu 46 de ani, Romani Criss face un apel către liderii partidelor pentru a începe un proces amplu şi efectiv de implementare a principiului nediscriminării, un prim pas în acest sens fiind semnarea şi implementarea "Cartei partidelor politice europene pentru o societate non-rasistă", dar şi o atitudine responsabilă, în special în contextul campaniei electorale.

"În egală măsură, încurajăm partidele politice să adopte o atitudine responsabilă în ceea ce priveşte problema rasismului, atât la nivelul structurilor organizatorice proprii, cât şi în luările de poziţie publice, sens în care solicitam crearea unui mecanism de autoreglementare la nivelul fiecărei formaţiuni politice, care să combată şi să interzică promovarea discursurilor sau atitudinilor discriminatorii, rasiste sau antisemite, în special în contextul campaniei electorale care se va desfăşura în acest an", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Romani Criss arată că marile familii politice europene, prin intermediul "Cartei partidelor politice europene pentru o societate non-rasistă", au agreat promovarea discursului non-rasist ca unealtă esenţială a democraţiei, cu respectarea mai multor principii, printre care: apărarea drepturilor fundamentale ale omului şi respingerea oricărei forme de violenţă rasială, incitare la violenţă rasială sau orice altă formă de discriminare rasială, refuzul de a afişa sau de a face publice prin orice modalităţi opinii care invită la prejudecăţi, ostilităţi sau diferenţieri între categoriile etnice, religioase sau naţionale şi respingerea cu fermitate a oricărui comportament discriminatoriu şi acţionarea cu responsabilitate şi în mod corect faţă de subiectele sensibile referitoare la astfel de grupuri şi evitarea stigmatizăriilor lor.

Alte principii ale "Cartei partidelor politice europene pentru o societate non-rasistă" vizează abţinerea de la orice formă de alianţă politică sau cooperare la toate nivelurile, cu orice partid politic care incită sau încearcă să stârnească prejudecăţi rasiale sau etnice şi ură rasială şi depunerea eforturilor pentru o reprezentare echitabilă, la toate nivelurile, a grupurilor menţionate mai sus şi responsabilitatea specială pentru conducerea partidului în vederea stimulării şi sprijinirii recrutării membrilor din aceste categorii, cât şi a candidaţilor pentru funcţii publice.

Romani CRISS aminteşte că la sfârşitul anului trecut a lansat un îndrumar de bune practici adresat liderilor politici, în care autorul, prof. dr. Daniel Barbu, detaliază argumentele legale şi istorice privind consecinţele negative ale folosirii elementelor rasiste, xenofobe în discursul politic şi public, la nivelul societăţii româneşti în ansamblul ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romani Criss cere partidelor politice implementarea principiului nediscriminării.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romani Criss cere partidelor politice implementarea principiului nediscriminării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei