Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristi Preda:Primesc mesaj de la PDL Bucureşti în care sunt îndemnat să susţin atacuri la adresa mea

Miercuri, 21 Martie 2012 (17:59:07)

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blog, că a primit de la PDL Bucureşti un punctaj în care, practic, este învăţat cum să se atace singur, pentru că mesajul este legat de poziţia sa vizavi de o eventuală candidatură la PMB a lui Silviu Prigoană.

"Acum câteva minute, am primit sub semnătura PDL Bucureşti un mesaj electronic care cuprinde un comentariu destinat membrilor PDL ce urmează să se pronunţe public, la tv, în gazete etc.. Un punctaj, cum i se spune în jargonul de partid (…) Am mai păţit o dată aşa ceva, şi anume să primesc un mesaj de la PDL în care sunt îndemnat să susţin public atacuri… chiar la adresa mea. Sunt tot mai conştient că sunt membru într-un partid organizat, corect cu toţi membrii săi", spune Preda, care redă şi textul punctajului respectiv.

Intitulat "Dezbaterea privind candidaţii PDL este o încercare de abatere a atenţiei de la tensiunile din USL", în punctajul respectiv se menţionează că PDL va avea un contracandidat pentru Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, iar Silviu Prigoană este cel mai bine cotat în sondaje şi având prima şansă pentru obţinerea candidaturii.

De asemenea, în mesajul respectiv se subliniază că "orice lovitură aplicată celui care se află primul în sondaje cu scopul de a-l decredibiliza este un atac la adresa partidului şi a intereselor sale, iar PDL este un partid în care opiniile tuturor contează, dar, în momentul în care s-a luat o decizie, ea trebuie respectată".

Totodată, mesajul se referă la atitudinea "intelectualilor" din PDL Bucureşti, subliniindu-se că aceştia "trebuie să respecte regulile jocului politic". "Candidaturile la alegerile locale sunt despre administraţie, despre capacitatea de a răspunde unor nevoi concrete ale oamenilor. Alegerile locale nu se câştigă prin biblioteci, ci în stradă, convingând oameni", se arată în mesajul PDL Bucureşti, citat de Preda pe blog.

"«Intelectualii» trebuie să înţeleagă că alegerile sunt un joc în care cel mai important lucru sunt voturile", se mai afirmă în punctajul publicat de Preda.

Europarlamentarul constată că sub semnătura PDL Bucureşti sunt difuzate atacuri la adresa unuia dintre membri, dar se şi sugerează că s-a luat o decizie în interiorul organizaţiei, când de fapt nu s-a luat niciuna, ceea ce reprezintă o "minciună", prin care "se sprijină îndemnul la o critică a intelectualilor demnă de retorica fesenistă din primăvara lui 1990".

"Intelectualii au redevenit o categorie al cărei nume trebuie scris cu ghilimele", concluzionează Preda.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu mai candidează din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti, fiind nemulţumit că "greii partidului" Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu nu îl consideră "suficient de intelectual" ca să reprezinte partidul.

"Am spus că nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti datorită faptului că greii între ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu au o campanie împotriva mea, că nu pot reprezenta partidul. Ei nu consideră că e corect să fie reprezentaţi de un cetăţean care şi-a făcut notorietate cu pliciul în Can-Can. Am decis că las intelectualii să reprezinte partidul, să fac pârtie, dacă eu nu sunt suficient de intelectual să-i reprezint, dacă notorietatea nu contează", a explicat Silviu Prigoană.

Preda mai declarase miercuri, pentru RFI, că retragerea lui Silviu Prigoană din statutul de posibil candidat la Primăria Capitalei din partea PDL este şi o pierdere şi un câştig pentru partid. "Pot să spun că e şi una şi alta, pentru că, dacă n-ar fi renunţat, am fi avut totuşi un candidat, mai e puţin timp până la alegeri şi n-avem unul. Pe de altă parte, e un câştig, pentru că domnul Prigoană s-a manifestat deocamdată, în calitatea lui de posibil candidat, doar declarând că vrea să fim ca-n Belarus şi anume să introducem pedeapsa cu moartea", a spus europarlamentarul democrat-liberal.

Preda a adăugat că "discursul agresiv la adresa intelectualilor" pe care l-a avut Prigoană îi aminteşte de "o retorică a Partidului Comunist din diverşi ani, de-a lungul evoluţiei regimului". El a mai spus, referindu-se la desemnarea unui candidat pentru Primăria Capitalei, că a cerut de un an de zile să se facă o competiţie internă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristi Preda:Primesc mesaj de la PDL Bucureşti în care sunt îndemnat să susţin atacuri la adresa mea.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristi Preda:Primesc mesaj de la PDL Bucureşti în care sunt îndemnat să susţin atacuri la adresa mea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei