Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri periculoase

Poliţist de la Investigarea Fraudelor, acuzat că primea şpagă de la patroni de cluburi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost trimis în judecată în cursul zilei de ieri, fiind acuzat că a solicitat şi primit şpagă de la administratorii a două localuri în care a fost în control şi unde a descoperit că se difuzează muzică piratată de pe internet.  

Poliţistul în cauză, agentul principal Romică Dorel Colesniuc (42 de ani), a fost dat pe mâna jucătorilor pentru o serie întreagă de infracţiuni.

Într-un comunicat remis ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că: „Inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, două infracţiuni de sustragere sau distrugere de înscrisuri, o infracţiune de fals intelectual, o infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în formă continuată”.

 

A venit la restaurant în control şi a plecat cu 1.500 de lei

O parte dintre ilegalităţile de care este acuzat agentul Colesniuc au plecat de la un control pe care poliţistul, însoţit de alţi colegi, l-a desfăşurat în noaptea de 26/27 februarie 2011 la restaurantul Hollywood, cu specific chinezesc, din municipiul Suceava.

Pentru că în local se difuza muzică ambientală, poliţistul Colesniuc l-a luat la întrebări pe DJ-ul clubului, care i-a declarat că muzica o avea pe aproximativ 200 de CD-uri şi era descărcată de pe internet.

Agentul de poliţie a dispus ridicarea CD-urilor cu muzică piratată şi, în loc să întocmească procesul verbal de ridicare pe numele DJ-ului, a completat documentul constatator pe numele administratorului firmei.

Deşi în mod normal, pentru difuzarea de muzică piratată ar fi trebuit să se întocmească un dosar penal, la câteva zile după control, DJ-ul de la Hollywood a fost chemat de agentul Colesniuc la poliţie, iar poliţistul i-a returnat toate CD-urile ridicate iniţial.

Procurorii anchetatori susţin că, în lunile ce au urmat, agentul de poliţie a mai fost de două ori în restaurantul Hollywood şi i-a spus patronului localului că urma să vină din nou în control şi că va opri distracţia în local pe perioada verificărilor, lăsându-i de înţeles, însă, că existau soluţii pentru a evita toate acestea.

În aceste condiţii, administratorul restaurantului cu specific chinezesc, explică anchetatorii, i-a dat agentului Colesniuc suma de 1.500 de lei.    

 

CD-uri cu programe de calculator fără licenţă, ridicate la control şi restituite ulterior pentru o sticlă de coniac

Aproximativ acelaşi scenariu, se arată în actul de sesizare a instanţei, l-a folosit Colesniuc şi într-un control făcut pe data de 5 august 2011 la mai multe localuri de pe raza oraşului Gura Humorului, printre care şi discoteca „OK”.

Pentru că în discotecă se difuza muzică piratată, poliţistul de la Investigarea Fraudelor a ridicat de la cei doi DJ ai localului 150 de CD-uri, însă a plecat doar cu o parte dintre acestea.

Agentul i-a restituit CD-urile unuia dintre DJ, iar anchetatorii bănuiesc că acest lucru s-a petrecut în urma intervenţiei tatălui unuia dintre tinerii care puneau muzică în discotecă, care, fiind fost cadru militar, se cunoştea cu poliţistul.
La câteva zile după control, poliţistul Colesniuc s-a întâlnit într-un restaurant din centrul municipiului Suceava cu Dj-ul căruia i-a luat CD-urile şi patronul discotecii „OK”, pentru a găsi o cale de „rezolvare” a dosarului penal, spunându-le în cele din urmă să stea liniştiţi, că totul se va termina cu o amendă.

Agentul, susţin surse judiciare, şi-a luat măsuri de precauţie şi, pentru a evita să fie înregistrată conversaţia, le-a cerut celor doi să-şi pună telefoanele pe masă şi să scoată acumulatoarele din aparate.

La finalul întâlnirii din restaurant, patronul discotecii i-a oferit pentru „amabilitate” o sticlă de trei litri cu coniac.

 

Proces verbal sustras din dosar şi rupt, recuperat din coşul de gunoi din biroul poliţistului

Ulterior întâlnirii din restaurantul din centrul Sucevei, DJ-ul de la discoteca din Gura Humorului a fost chemat la sediul poliţiei şi, din cele 103 CD-uri care i-au fost ridicate, i-au fost returnate 47 de către agentul Colesniuc. CD-urile returnate conţineau programe de calculator fără licenţă, iar omul legii l-a asigurat astfel pe DJ că va putea scăpa doar cu o amendă, pentru restul CD-urilor pe care era doar muzică piratată.

Poliţistul i-a cerut DJ-ului să modifice în declaraţia dată iniţial cifra de CD-uri confiscate, de la 103 la 56, după care agentul a sustras şi distrus din dosarul penal procesul verbal în care se specifica că au fost ridicate 103 CD-uri.

Procesul verbal cu pricina a fost găsit de anchetatori câteva zile mai târziu în coşul de gunoi din biroul poliţistului, fiind reconstituit de experţii criminalişti.

Agentul Romică Dorel Colesniuc este acuzat de asemenea că în perioada 2008-2011 nu a înregistrat cronologic şi de îndată lucrările şi sesizările penale adresate Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist de la Investigarea Fraudelor, acuzat că primea şpagă de la patroni de cluburi.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 12 voturi
Poliţist de la Investigarea Fraudelor, acuzat că primea şpagă de la patroni de cluburi4.1512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru Sergiu trimis de
(21 mar 2012, 11:22:30
Am vazut ca ti s-a pus pata pe militieni , doar articole despre ei ai ? s-au te-au calcat si pe tine pe batatura? Nu este zi sa nu apara cate ceva despre acestia, parca ar fi vedete.
2.   Comentariu trimis de
(21 mar 2012, 11:48:28
Cuvantul POLITIST da bine in orice stire de la tv si atunci cand apare in articole puse pe prima pagina in presa,vinde marfa imediat, nu-i asa domnilor jurnalisti ?
3.   Toti sun spagari trimis de
(21 mar 2012, 12:44:24
de la politistul care pazeste veceurile pana la garda financiara.. spagari cu totii...la puscarie cu ei...
4.   Pentru autorul articolului trimis de
(21 mar 2012, 13:16:14
Mare prostie. In cazul de fata se da numele acuzatului (dar nu si a celui vinovat), iar restul sunt niste "DJ" fara nume. Si daca omul nu va fi gasit vinovat, iar cineva deja a scris multe prostii despre el, atunci cum va fi? Treaba pare cam putreda. Daca totul e public, d-le jurnalist si autor de articol, faceti publice si informatiile celor care au si rolurile secundare in acest articol. Daca nu, atunci unde este obiectivitatea informatiilor prezentate si prezumtia de nevinovatie? D-stra, d-le jurnalist, aveti mainile si cugetul curate? Daca da, atunci bine. Daca nu, atunci de ce comentati de altii? Asta e presa.
5.   Traiasca IGAS si predecesorii sai trimis de
(21 mar 2012, 13:18:29
uite inca un politist din sursa externa..........bun baiat
6.   Daca ar fi numai el trimis de
(21 mar 2012, 13:25:16
asa sunt toti ,nu numai el,dar se vede ca a deranjat pe cineva de a facut rost de aceste invinuiri.
7.   Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 14:03:53
Este foarte simplu pentru voi stimati jurnalisti sa scrieti articole in care sa aruncati cuvinte si acuzatii la intamplare.Prima greseala este accea ca in titlul articolului se vorbeste despre un politist iar in fotografie pe cine ne prezentati?Asa zisul vostru "acuzat"in timpul liber?De ce nu il prezentati asa cum este el zi de zi si anume in uniforma pe care stie sa o poarte si sa o respecte.A doua greseala este accea de prezentare sumara a cazului.Oare de ce nu aveti in vedere ambele parti ale subiectului adica si cei care au DAT mita.Dragi jurnalisti a-ti uitat ca si DAREA de mita este o infractiune la fel de grava? Este clar ca ceva este cusut cu ata alba, de cineva caruia probabil "acuzatul vostru" ii statea in cale, iar pentru a ne demostra contrariul asteptam un viitor articol complet in acest caz.Multumesc mutl
7.1  RE: Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 16:12:49
Scris tipic de militean lovit in obiectul muncii. Nea militeanu...asta asa penru tine daca mai scrii comentarii sa stii ca dupa punct se lasa un spatiu liber si apoi se incepe fraza noua.
Nenea militeanu "a-ti" se scrie legat.
Na..la voi e mai greu cu scrisul, dar lasa ca e bine si asa. Cind stai cu Loganul la pinda nu trebuie sa stii sa scrii.
7.2  RE: Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 17:15:29
MCLEAN...inghite asta:
Sînt corecte amîndouă, în funcţie de situaţie:

- A-ţi spune părerea poate fi periculos într-o societate nedemocratică.
- Aţi spune părerea anticilor despre subiect dacă v-ar ajunge timpul.
Ambele au ca subiect un pronume la persoana a doua, dar unul e la singular şi celălalt la plural. A-ţi se compune din a + îţi (a este prepoziţia din componenţa infinitivului scurt, iar îţi este pronume personal în dativ), în timp ce aţi este un verb auxiliar care ajută la construirea condiţional-optativului şi a perfectului compus, deci este un singur cuvînt: voi aţi spune, voi aţi spus.
Atunci cînd scriem ne folosim de reflexul de a simţi cînd sînt două cuvinte unite şi cînd e unul singur. În acest caz particular, dacă subiectul este voi (sau dumneavoastră), atunci aţi este un singur cuvînt; nu se poate descompune. Dacă subiectul e tu, avem două cuvinte a + îţi şi scriem a-ţi.

Poate iti dau o lingura mai mare..sa mananci c@c@t.Prima propozitie te reprezinta, nu are voie nimeni sa zica ceva..ca hop apare si fiul ploii, MCLEAN,sa ne invete gramatica si multe altele.
Esti plin de smecherii ca WC-ul de hartii.
7.3  RE: Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 18:15:20
unde este butonul de like?rolling on the floor
7.4  RE: Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 21:09:13
Bai i.d.i.o.t.u.le GIGI_79 ( presupun ca gigi e si numele tau real)...vrei sa spui ca in contextul de mai sus "Dragi jurnalisti a-ti uitat". militeanul ( ruda cu tine) OANAIT a scris corect ? In contextul folosit de militan " ati" ajuta la formarea timpului perfect compus ( timp trecut ...si pentru tine..trecut aiurea ca ai baut cerneala) la persoana II plural si se scrie legat ( sau fara cratima ) analfabetule.
Eu iti propun GIGI_79 a-ti mai da o sansa. Bafta cretinoidule.
7.5  RE: Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 21:22:06
Q.E.D.
7.6  RE: Pentru redactia ziarului trimis de
(21 mar 2012, 21:30:19
MCLEAN...presupui...sau "assume"...ceea ce e ca pui un ass between u and me.
Scrie ceva ce esti sigur....si sa nu uit..sa-i spui lu mata' ca am iubit-o.
8.   Politia...... trimis de
(21 mar 2012, 14:12:01
De ce se supara...anticomentatorii mei, de un fapt real...si normal....???
Pare ceva anormal dar..este ff real.. 1/2 dintre politistii din zonele de frontiera...si chiar din zona sunt calauze ptr tigari, fac domicilii ptr persoane din ukraina, instiga la violenta si se poarta ca niste zbiri...contra cost... Oare DGA din MAI, sau a ramas numai umbra lyui...dois'un sfert.. Cred ca d-nul Todirut....are c-am multi ani vechime si trebuie sesizat....ATOP-ul
8.1  RE: Politia...... trimis de
(21 mar 2012, 14:29:51
De ce jumate? De ce nu toti? Eu cred ca 99,99% sunt corupti si ca dau spaga pe sistemul tablei de sah. E evident ca asta nu a cotizat cat trebuia mai departe si a picat ca musca'n lapte. La fel si la procurori si judecatori.
9.   Mare articol trimis de
(21 mar 2012, 15:45:34
Rusule nu te mai cheama militienii la chiolhanuri si gata scrii numai despre ei?
Chestia asta e veche de cind lumea.....acu ti-a gasit sa o dai!
10.   PENTRU CEI DERANJATI trimis de
(21 mar 2012, 18:22:18
IN PRIMUL RAND ESTE CLAR CA ACEASTA ,,POVESTIOARA" ESTE ,,POVESTITA" DE CINEVA CARE A FOST DERANJAT DE ACEST OM SI CARE VREA SA FACA O TINTA DIN EL. ACEST ARTICOL CONTINE INFORMATII CARE SE CAM BAT CAP IN CAP SI CARE DAU DE GANDIT ORICUI IL CITESTE . DE LA 200 DE CD-URI SE AJUNGE LA 150,APOI LA 103,APOI LA 56 ... DECI DRAGA REDACTOR MAI AI PUTIN SI BUBUI !!! DE CE NU SE SPUNE NIMIC SI DESPRE CEI CARE AU DAT ASA ZISA MITA ??? CE MASURI DE PEDEPSIRE S-AU LUAT PENTRU ACESTIA? AM DORI UN ARTICOL SI DESPRE EI , S-AU ,,POVESTITORII" NU S-AU GANDIT LA ASTA?SAU SUNT TINTUTI SUB ARIPA DE CINEVA ??? CUM CREDETI CA E POSIBIL ASA CEVA ??????????????????????????????
11.   Au inceput sa cada capetele! trimis de
(21 mar 2012, 18:49:21
ehe!Dumnezeu nu doarme,dupa ce din lucrator pe la politia la bazar a ajuns la fraude se credea invincibil,se credea seful ipj nu`i intra un bat in fund si ca el mai sunt cativa(macovei,bunduc,etc)
12.   Draga MONICA trimis de
(21 mar 2012, 19:54:32
Monica draga, dar de ce esti asa iritata? A fost corect cu tine si te-a sanctionat sau esti una din doamnele de printre tarabe si o faci pe desteapta, sau cel putin incerci dar,CE PACAT, nu-ti prea iese!!! Ce inseamna pentru tine ,,LUCRATOR PE LA POLITIA LA BAZAR",stergea geamurile pe acolo sau iti facea tie cafeaua dimineata? Draga Monica, iti dau un sfat, invata sa scrii si apoi baga-te in seama. A muncit ca sa ajunga unde a ajuns ,e normal ca toti sa isi doreasca sa creasca ierarhic (daca stii ce inseamna asta ) si nu oricine este capabil. Presupun ca ai propriul tau bat si ai incercat sa ,,i-l bagi" in fund de ai vazut ca nu intra! Ce usor e sa stai in fata monitorului si sa judeci oamenii...
13.   Comentariu trimis de
(21 mar 2012, 20:27:05
BRAVO LUI!!!!!!!!!!!
14.   Comentariu trimis de
(21 mar 2012, 20:43:19
AR TREBUI TOTI ARESTATI IN SPECIAL BULANGII AIA DE LA RADAUTI CARE JECMANESC OAMENI NEVINOVATI STAU NUMAI LA PANDA SA TE ARDA NISTE JEGOSI !!! AU RUPT LOCUL ASTA VARA CATIVA MILITENI SI VREO DOI JANDARMI!!!!AU RUPT ENGLEZII SI IATLIENII IN DOUA!!!! POLITISTI JANDARMI TOTI FAC RUTIERA LA PUSCARIE CU IEI!!!!PE MINE MAU RUPT IN DOUA MIAU LUAT SI ULTIMU LEU UN JANDARM SI DOI POLITISTI !!!
15.   Pacalici trimis de
(22 mar 2012, 08:00:41
Alooooooooo, Boss 2012, esti un fraier..de ce ai dat spaguta?Esti prea corect in cazul asta, erai barbat nu dadeai nimic si gata!
16.   Casalotul trimis de
(22 mar 2012, 08:43:39
Casalotule, mi se pare mie sau esti un complexat si un frustrat?
17.   Pt cristina 19 trimis de
(22 mar 2012, 17:54:09
complexata si frustrata cred ca esti tu:mi se pare sau esti f apropiata de colesniuc(nu`ti mai aduce spaga acasa) si de asta te`a iritat comentariul
18.   Pentru Monica trimis de
(22 mar 2012, 18:23:38
Monica draga, te-am rugat frumos sa inveti sa scrii si sa folosesti semnele de punctuati corect si dupa aia sa revii cu comentarii . Asa, in al doilea rand care ar fi problema ta daca sunt sau nu apropiata de Colesniuc?Pentru tine Domnul Colesniuc ca nu ati facut aceeasi scoala. Ti-a luat tie spaga vreodata sau revin la afirmatia mea ca te trezesti vorbind aiurea? Vrei sa te afirmi si nu stii cum?Vad ca iritata de situatie esti tu. Comentariul cu ,,frustrat si complexat" nu era pentru tine, dar daca te-ai simtit ma bucur ca ti-ai dat arama pe fata! O seara frumoasa in continuare ANALFABETO!Aa si inca ceva, sa stii si tu : inceputul propozitiilor se scriu mereu cu litera mare!
19.   DE LA FODOR PENTRU MONICA trimis de
(22 mar 2012, 18:33:35
Moni,respecti regula bagarii in seama foarte bine, de regula este JOIA . Nu te mai baga in seama aiurea ca na...stii si tu...Mai pune lumea capcane pe strada pentru umflatele si steoarpele ca tine ...ai grija ca este post si te bate Dumnezeu ca te bucuri de raul cuiva,mai ales cand nu stii despre ce este vorba. Ai grija pe unde mergi pe strada grasneac-olaughing
20.   DUMITRU92 trimis de
(23 mar 2012, 18:56:04
Nu folosi cuvinte care nu se regasesc in DEX.In cele 6 luni de scoala de politie nu s-a facut LB ROMANA?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei